Čeprav je Maribor v derbiju osvojil le točko, ne dvomim, da bo razred zase in bo imel suveren pohod do naslova prvaka. Nato so štiri ekipe, ki se bodo borile za Evropo. Koper je ostal zvest svojemu modelu igre, ki ni atraktiven, je pa koristen, in bil pred zmago. A Maribor je pokazal svojo značilno odliko, da zna spreobrniti izid v zadnjih trenutkih na račun kakovosti, izkušenj in znanja. Maribor je že v tekmovalnem ritmu s serijo treh tekem, medtem ko so preostali na začetku, zato je veliko tehničnih in taktičnih napak.

Gorica je zadržala jesensko podobo. Cilj je uvrstitev v Evropo in z uresničitvijo ne bi smela imeti težav. V Novi Gorici na igrišču ni bilo videti, da so imele Domžale dejansko vso tekmo igralca več. Gorica se je s taktično zrelo in čvrsto igro branila brez večjih težav. Domžale so imele pobudo, a le do kazenskega prostora, zato so bile brez velikih priložnosti. Čeprav so Domžale v zadnji minuti zastreljale enajstmetrovko, je glede na prikazano Gorica zasluženo osvojila točko. Cordaz je z obrambo enajstmetrovke Parkerju znova potrdil, da je z naskokom najboljši vratar v slovenski ligi. Je dodana vrednost goriški ekipi in pravo nasprotje tistega, kar se v Mariboru dogaja s Handanovićem. Mariborski vratar enkrat blesti, drugič naredi neverjetno napako, trenutno je pod hudim pritiskom, ki ga še povečujejo odzivi gledalcev v Ljudskem vrtu ob vsakem njegovem dotiku z žogo.

Ekipa, ki me navdušuje, je Rudar. Njena igra je ena najlepših za oko, obenem pa taktično zelo zrela. Očitno se kaže strokovno delo trenerja Jerneja Javornika. Celje je v lokalnem derbiju pokazalo preveč naivnosti. Ima mlado moštvo, a nogometaši imajo že veliko tekem v ligi, zato si ne smejo privoščiti naivnih napak, s katerimi tekmecem podarijo gol. To so malenkosti, ki odločijo tekmo. Največje razočaranje je Olimpija, ki je brez igre. Krka je prišla z jasnim ciljem, da se brani, in celo presegla načrt.

Pavel Pinni je nogometni trener, ki je z Gorico osvojil tri naslove državnega prvaka.