Irska nogometna izbrana vrsta se te dni pripravlja na enega ključnih obračunov v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2016 proti Škotom. A če so ob reprezentančnih akcijah v središču pozornosti običajno nogometaši, je tokrat nekoliko drugače, za kar gre okriviti selektorjevega pomočnika Roya Keana.

Kot danes poročajo irski mediji, ki se sklicujejo na anonimne vire, je nekdanji kapetan Manchester Uniteda v sredo zvečer v hotelu na severu Dublina skušal udariti hotelskega gosta, ki si je med prebiranjem avtobiografije nekdanjega nogometaša zaželel njegovega avtograma. Čeprav so pri Irski nogometni zvezi (FAI) zanikali, da se je njihov zaposleni vedel nedostojno, dogodek že preiskuje policija, ki je pod drobnogled vzela prav Keana.

»Zaradi netočnih poročil v medijih, ki so posledica incidenta, želimo pojasniti, da je bil Roy Keane tisti, ki je poklical policijo,« so v izjavi za javnost zapisali pri FAI in dodali: »Selektor Martin O'Neal in FAI se v celoti zavedajo okoliščin v povezavi z dogodkom. Selektorjev pomočnik uživa vso našo podporo.«

Kot poroča britanski The Telegraph, pri FAI sredinega dogodka sprva niso želeli komentirati, a so bili nato prisiljeni v nasprotno, ko so mediji objavili pričevanja nekaterih očividcev. Eden izmed njih je za Daily Mirror komentiral: »Nekdo izmed gostov je prebiral Royevo knjigo in si je zaželel njegovega podpisa. Mislim, da Roy tega ni želel storiti in sledil je prepir. Bilo je veliko vpitja, poklicali so tudi rešilce. Vsi v hotelskem baru so govorili o incidentu, saj kaj takega ne doživiš vsak dan.«

Keane je mesto pomočnika v irski reprezentanci sprejel preteklo leto, po besedah selektorja O'Neila pa naj bi njegov prihod pozitivno vplival na celotno moštvo.

Irci sicer v skupini D po treh odigranih tekmah s sedmimi osvojenimi točkami zasedajo izvrstno drugo mesto, proti Škotom pa se bodo pomerili v petek na Celtic Parku.