Angleški nogometaši so po uvodnem porazu proti Italiji z 1:2 nato včeraj prav tako z 1:2 klonili še proti Urugvaju. "Seveda sem grenko razočaran, vendar pa ne mislim, da bi moral odstopiti s položaja. Res ne," je dejal 66-letni trener za britansko postajo ITV in dodal: "Po drugi strani pa ... Če angleška zveza meni, da nisem pravi človek za selektorsko delo, ima seveda proste roke."

Hodgson je dodal, da je bil drugi zadetek Urugvajca Luisa Suareza "neverjetni udarec", saj se je Angliji pred tem uspelo vrniti v igro z golom Wayna Rooneyja. "Verjeli smo, da lahko tekmo dobimo. Zelo težko smo garali, da smo prišli do izenačenja. Prepričani smo bili, da lahko zmagamo ali pa vsaj ohranimo remi. Nato pa smo prejeli še en gol. Res ne vem, kaj bi še rekel ta trenutek. Zelo sem razočaran," je po tekmi še dejal Hodgson in dodal: "Nismo le razočarani, smo povsem pogubljeni."

Da bi Angleži napredovali v osmino finala, morajo zdaj računati na pomoč azzurrov, ki morajo v petek premagati Kostariko, da Angleži ohranijo upanje. Tudi zato je Hodgson priznal, da so možnosti Anglije za napredovanje "neverjetno majhne" in da jo bržčas čaka prvo slovo po skupinskem delu mundiala vse od leta 1958.

A kljub temu selektor ostaja prepričan, da angleški reprezentančni nogomet čaka svetla prihodnost: "Menim, da imamo veliko mladih, obetavnih nogometašev, ki bodo v prihodnosti še veliko dosegli. Mislim, da ne smemo imeti dvomov o prihodnosti naše vrste."