Kot piše portugalski spletni portal zerozero.pt, se za 25-letnega slovenskega reprezentanta zanimajo v portugalskem klubu Portu. Kot še dodaja spletna stran, gre za igralca s podobnimi značilnostmi, kot jih ima Srb Nemanja Matić, ki se je letos pridružil angleškemu Chelseaju, potem ko je bil od leta 2011 član portugalske Benfice.

Portugalski mediji ob tem še dodajajo, da Rotman igra za skromni slovenski klub Rudar, odkupna klavzula za zveznega igralca pa znaša milijon evrov. Tako da gre za znesek, ki verjetno ne bo oviral zmajev v načrtih, da poiščejo najustreznejšo zamenjavo za skoraj zanesljivo odhajajočega Fernanda. Portugalski dnevnik A Bola ob tem navaja, da modro-beli razmišljajo tem, da bi z igralcem, ki je v minuli sezoni za Rudar na 33 tekmah zabil štiri gole, podpisali štiriletno pogodbo, nazadnje pa je zaigral proti Urugvaju in Argentini.

"Veseli nas, da je Rajko dobro odigral za reprezentanco in prav tako, da je požel zanimanje klubov ter pričakujemo, da bodo v zvezi s tem stopili v stik z nami. Za zdaj smo v stiku prek Rajkovega agenta. Ko bomo kaj konkretnega dobili, bomo tudi bolj zgovorni," so danes povedali v velenjskem klubu.