Rossi se je poškodoval na nedeljski prvenstveni tekmi Fiorentine in Livorna (1:0), ko ga je v 71. minuti zrušil Leandro Rinaudo. Šestindvajsetletnik ima "poškodbo druge stopnje sprednje kolenske vezi", je po zdravniških pregledih sporočila Fiorentina, kjer igra tudi slovenski reprezentant Josip Iličić.

Italijanski napadalec je imel v preteklosti že obilico težav s kolenom, saj si je dvakrat strgal križne vezi in imel dve operaciji. Zaradi tega je prisilno počival 23 mesecev. Letos se je v dresu Fiorentine znova dokazal in je s 14 goli prvi strelec serie A.

Rossi bo zdaj odpotoval v Vail, kjer ga bo pregledal Richard Steadman, ki je napadalca že operiral, po tem pa bo znano, kako dolgo bo nekdanji član Manchester Uniteda, Newcastla, Parme in Villarreala odsoten z nogometnih zelenic.

Arsenal in angleška reprezentanca ostala brez Walcotta

Angleški nogometni reprezentant in član londonskega Arsenala Theo Walcott bo zaradi poškodbe kolena izpustil preostanek sezone in tudi svetovno prvenstvo v Braziliji. Napadalec vodilne ekipe angleške premier league si je strgal kolenske vezi levega kolena na nedeljski tekmi angleškega FA pokala, ko je Arsenal z 2:0 premagal Tottenham.

"Thea čaka operacija v Londonu, manjkal bo vsaj šest mesecev. To pomeni, da bo izpustil preostanek sezone in SP," so sporočili iz Arsenala.