Medtem ko pri Unitedu iščejo način, kako bi svojo igro spravili na višji nivo in morda sezono rešili s kakšnim čudežem v ligi prvakov, kjer jim sicer slabo kaže že v boju za četrtfinale, pa se njihov »glasni« mestni sosed City in zgodovinsko gledano največji rival rdečih vragov Liverpool ukvarjata z bolj prijetnimi mislimi, kako v hudem boju štirih ekip priti do naslova angleškega prvaka, kar so za moštvo z Old Trafforda že več mesecev le pobožne sanje.

»To je zelo težko gledati, moramo se vzeti v roke«

Uspešne igre velikih tekmecev pa s težkim srcem spremlja Rooney, kar je odkrito priznal v pogovoru za klubski tednik Inside United. »Gledati City in predvsem Liverpool, kako sta letos zelo uspešna, je zelo težko. Ni lahko, saj vemo, da smo tudi mi dovolj sposobni, da bi lahko prav tako bili v tem boju za naslov angleškega prvaka, a v tej sezoni nam tega nikakor ni uspelo pokazati tudi na igrišču,« je dejal Rooney.

Angleški reprezentant priznava, da so za slabše rezultate krivi tudi nogometaši, ki bi morali dati več od sebe in igrati bolje. »Moramo se vzeti v roke in popraviti naše igre ter se vrniti v vrh angleškega nogometa, kajti občutki, ki jih doživljamo v letošnji sezoni, so vse prej kot prijetni. Moramo delati še bolj trdo, napredovati in sezono končati z boljšimi igrami od dosedanjih. Kot skupina igralcev in ekipa v tej sezoni nismo bili dovolj dobri in to moramo popraviti. Ko je po 26 letih odšel Alex Ferguson, je bilo jasno, da bo prišlo do sprememb ne glede na to, kdo bo novi trener. Če sem iskren, bi morali mi igralci letos dati več od sebe,« je bil kritičen Rooney.

Obetata se mu kar dva kapetanska trakova

Najbolje plačani igralec Uniteda se nadeja, da bo v prihodnji sezoni prevzel kapetanski trak, ki ga je do sedaj nosil Nemanja Vidić, ta pa poleti odhaja k milanskemu Interju: »Bil sem že nekajkrat kapetan Manchester Uniteda in če bo trener želel, da sem jaz novi kapetan, ne bom imel s tem prav nobenih težav.«

V jeseni pa se Rooneyju ne obeta le klubska vloga kapetana, temveč je med kandidati tudi v reprezentanci, saj je skoraj zagotovo, da se bo po mundialu v Braziliji reprezentančno upokojil Steven Gerrard.

»Bila bi velika čast, če bi lahko bil kapetan reprezentance svoje države, a tudi tu je vse v rokah selektorja. Prepričan sem, da je za kapetanski trak kar nekaj kandidatov, konec koncev pa še ni povsem jasno niti, kako se bo Gerrard odločil poleti,« je zaključil Rooney.