Rooney se je za izkazano zaupanje najprej zahvalil trenerju Louisu van Gaalu. "Zame je to velika čast in obenem vloga, ki jo bom opravljal z velikim ponosom," je dejal 28-letni angleški reprezentant. Doslej je bil kapetan Manchestra branilec Nemanja Vidić, ki je poleti prestopil k milanskemu Interju.

A novosti tik pred začetkom prvenstva na Otoku kar dežujejo. Sinoči je Manchester potrdil, da so se s špansko Sevillo dogovorili o prestopu Alberta Morena. Otoški tisk piše, da so Angleži za 22-letnega nogometaša odšteli 22 milijonov evrov.

Slednji bo nedvomno pod posebnim drobnogledom tiska, saj angleški nogomet že dolgo velja za valilnici mladih talentov kot so bili v preteklosti tudi Rooney, pa Ryan Giggs, Raheem Sterling, Michael Owen, Cesc Fabregas in drugi.

Tudi letos mladih nadarjenih nogometašev ne manjka, mediji pa opozarjajo na peterico. Devetnajstletni Luke Shaw (Manchester United) se je v zadnji sezoni izkazal v Southamptonu, ki je v Manchester prestopil za 34 milijonov evrov in s tem postal četrti najdražji branilec v zgodovini.

V Chelseaju bo zaigral Kurt Zouma (Chelsea), ki ima prav tako 19 let, nazadnje je igral za francoski St. Etienne, Londončani pa so zanj odšteli 12 milijonov funtov. Svoj talent je nenazadnje dokazal tudi na prijateljski tekmi v Stožicah, kjer je na prijateljski tekmi zabil gol Olimpiji. Mestni tekmec Arsenal je za 11 milijonov funtov pripeljal mladega Caluma Chambersa (19 let), ki je lani prav tako igral v Southamptonu.

Nadarjeni 20-letni John Stones iz domačega Barnsley prihaja v Everton. Valižan Ben Davies pa je mladi novinec Tottenham Hotspurja, prihaja iz Swansea Cityja.