Brazilec v dveh nemško-španskih obračunih v polfinalu lige prvakov pričakuje, da bosta uspešnejša španska velikana. »Pričakujem, da se bosta v finalu pomerila Real Madrid in Barcelona, tam pa bom navijal za Real. Treba pa je dodati, da je tudi Bayern letos zelo spektakularen. Nemci so se izkazali za čvrsto in zelo kvalitetno moštvo, ki sodi ob bok Reala in Barcelone.«

V španskih medijh je zadnja leta zelo priljubljena tema, kdo je najboljši nogometaš na svetu, kjer se še vedno krešejo mnenja, ali je boljši Messi ali Ronaldo, čeprav se po štirih zaporednih zlatih žogah razmerje podpornikov vse bolj nagiba v korist Argentinca. Tudi Brazilec meni, da je Messi za odtenek boljši.

»Oba sta zelo, zelo dobra nogometaša. Sta tudi precej boljša od vseh ostalih, po mojem mnenju pa je Messi vendarle še malo boljši od Cristiana. Za Ronalda mora biti precej frustrirajoče, da je tako dober, a je v isti generaciji kot Messi, ki vsako leto osvoji zlato žogo. V mojih časih je bilo v boju za to priznanje precej več boja in igralcev, ki so se zanjo potegovali. Jaz sem imel denimo konkurenco v Zidanu, Rivaldu, Ronaldinhu in Figu. Pa tudi Owen in Cannavaro sta jo osvojila v tistem času. Včasih je bilo glede tega precej bolj negotovo,« pravi brazilski Ronaldo.