Ronaldo je prvi gol sicer dosegel s prostega strela, a ni bil vselej tako natančen, saj je v prvem poskusu že v 6. minuti streljal preko vrat, žoga pa je končala med gledalci za vrati. To pa se ni končalo tako nedolžno, saj je Portugalec zadel 11-letnika, ki mu je žoga priletela v roko, strel pa je bil tako močan, da je dečku na dveh delih zlomil zapestje.

11-letni Charlie Silverwood, navijač domače ekipe, si je prišel z očetom ogledati srečanje s slavnim klubom iz Madrida, kljub poškodbi že na uvodu tekme in precejšnjim bolečinam pa je mladenič vztrajal, da hoče tekmo pogledati do konca. In tako je tudi bilo. Takoj po koncu ga je oče odpeljal v bolnišnico, kjer je rentgenski pregled pokazal dvojni zlom zapestja in potrebna je bila operacija, preden je deček dobil mavčno oblogo, ki jo bo nosil šest tednov.

A kljub boleči izkušnji je bil 11-letnik navdušen nad dnem, ki ga je preživel. »Zelo me je bolelo. Ko sem prijateljem povedal, kaj se mi je zgodilo, mi niso hoteli verjeti. Ronaldo je najdražji nogometaš na svetu in ravno on mi je zlomil roko. Videl sem žogo, ko je letela proti meni. Švignila je malo mimo vratnice in bi me nato zadela naravnost v obraz, zato sem jo odbil z roko. Poleg mene je bil sicer oče, a se je spretno umaknil žogi, zato je zadela mene,« je Charlie navdušeno razlagal novinarju angleškega Suna, očetu pa »strahopetne poteze« očitno ni zameril.

Mladenič je bil izjemno vesel tudi spominka, ki ga je prejel kasneje, priskrbel pa mu ga je domači klub. V dar je dobil Realov dres s podpisi vseh igralcev in žogo.