Nekoč so ga brazilski mediji imeli za fenomena, potem ko se je nesramno zredil pa je bil znan le še pod vzdevkom ''debeluh''.

Ronaldo se je odločil dokončno obračunati z neposrednim rezultatom preveč lagodnega in sedečega načina življenja. Pridružil se je televizijskemu resničnostnemu šovu ter v zadnjih treh mesecih izgubil kar dobršen del maščobnih oblog, ki jih je pridno nakopičil v času, ko ni več tekal po nogometnih igriščih za žogo.

Šestintridesetletni Ronaldo Luis Nazario de Lima se je dosledno držal shujševalnega režima, ki je vključeval strogo dieto in prilagojeni program vadbe, Ronaldovo bitko s kilogrami pa so skrbno posnele televizijske kamere. Gledalci v Braziliji so v nedeljskem finalu lahko pred malimi zasloni spremljali sadove Ronaldovega truda in prizadevanj, s čimer si je znova povrnil formo in samozavest. Ob začetku programa se je tehtnica pod Ronaldom ustavila pri 118,4 kilogramih, po koncu ciklusa pa je bil rezultat takoj viden, Ronaldo je bil lažji za skoraj 17 kg, tehtnica je namreč pokazala maso 101,5 kg. Ronaldo ni izgubil le kilogramov, temveč se mu je zmanjšal tudi indeks telesne maščobe, ki je padel s 25,5 na 15 odstotkov.

Ronaldo, nekdanji zvezdnik Barcelone, milanskega Interja in madridskega Reala, sicer še ni bil povsem zadovoljen in je napovedal, da bo nadaljeval z dieto in vajami, saj želi priti pod sto kilogramov. "Nadaljeval bom boj s kilogrami. Zdaj sem si znova všeč in se ne želim nikoli več vrniti tam, kjer sem bil še pred kratkim," je dejal Ronaldo, ki si je naslov nogometaša leta po izboru Mednarodne nogometne zveze (Fifa) prislužil v letih 1996, 1997 in 2002.

Za nastop v televizijskem šovu, ki ga je predvajala brazilska mreža Globo TV, naj bi Ronaldu plačali kar tri milijone ameriških dolarjev. Predstavniki Globa omenjenih informacij niso potrdili.