Real je v španskem prvenstvu v soboto doživel novo blamažo, ko je izgubil na gostovanju pri Granadi, edini gol na tekmi pa je v svojo mrežo zabil ravno Ronaldo. A ta poraz za kraljevi klub niti ni preveč usoden, saj so v prvenstvu že davno izpadli iz boja za naslov prvaka, zato v zadnjih tednih precej več pozornosti posvečajo španskemu kraljevemu pokalu in seveda tudi ligi prvakov, kjer naskakujejo rekordni 10. naslov.

Ronaldo si je pred dnevi vzel čas za pogovor z novinarji angleškega časnika The Sun, v katerem je priznal, da že nestrpno pričakuje tekmi proti Unitedu, klubu, ki ga je izstrelil med nogometne zvezdnike.

»Pred žrebom sem slutil, da bomo za nasprotnika dobili ravno United. Ko se je to tudi res zgodilo, sem bil vesel, čeprav se zavedam, da bo to zelo izenačen dvoboj in bo veliko pozornosti usmerjene name. Toda to mi ne predstavlja dodatnega pritiska, saj gre na koncu le za nogometni dvoboj proti nekdanjemu klubu. Ne odhajam v vojno, odhajam domov. Manchester je bil dolgo časa moj dom in ima v mojem srcu še vedno posebno mesto. Ko te nekje ljudje spoštujejo in s tabo ravnajo zelo dobro, tega ne pozabiš,« je za Sun povedal Ronaldo, ki ni pozabil, da je v rdečem dresu Uniteda med drugim osvojil ligo prvakov, kar mu je prineslo tudi edino zlato žogo.

Poleg dogajanja na igrišču pa bo v ospredju zanimanja tudi dvoboj dveh zelo uspešnih trenerjev, Joseja Mourinha in Alexa Fergusona. A Ronaldo ni želel delati primerjav med njima. »United je najboljši klub v Angliji, ki vsako leto osvoji vsaj eno lovoriko. V Fergusonu ima fantastičnega trenerja, a tudi mi ga imamo. Mourinho je sedaj moj trener, zato si seveda želim, da bi v tem dvoboju tokrat zmagal on. A ne bi bilo pošteno, če bi dejal, da je eden od njiju boljši od drugega. To je tako, kot če bi primerjal ferrarija in porscheja. Oba sta zelo, zelo dobra,« se je težkemu vprašanju spretno izognil Ronaldo.