Letošnji dobitnik zlate žoge je nazadnje nastopil 7. maja proti Valladolidu, a je bil že po desetih minutah zaradi poškodbe primoran zapustiti zelenico. Portugalec naj bi se sedaj počutil bistveno bolje. »Počutim se dobro, vendar še vedno nisem 100-odstoten. Upam, da bom v soboto že nared,« je za klubsko televizijo danes dejal Ronaldo.

»Danes sem prvič stopil na igrišče. Sem zelo vesel in tudi počutim se dobro. Če igraš dve tekmi na teden, je običajno, da se telo odzove negativno. Imel sem nekaj težav, a če se ozrem drugod po Evropi, enake nevšečnosti pestijo tudi druge nogometaše. Nihče si ne želi zamuditi finala. Finala, ki smo si ga zelo želeli in je zelo pomemben. Če telo ne bo zmoglo, ne bo konec sveta, a zagotovo bom tam, v to sem prepričan.«

Ronaldo pa ni edini nogometaš kraljevega kluba, ki je poškodovan. Še vedno namreč ni znano, ali bosta v Lizboni nastopila tako branilec Pepe kot napadalec Karim Benzema. »Sta edina igralca, za katera dvomimo, ali bosta nared. Nisem ne optimističen ne pesimističen. V tem trenutku ne bi bila sposobna nastopiti, vendar zaenkrat še ne želimo sprejemati odločitev. Če Pepe ne bo pripravljen, ga bo nadomestil Raphael Varane,« je na novinarski onferenci povedal trener Reala Carlo Ancelotti in še poudaril, da si šteje v veliko čast, da mu bo v soboto nasproti stalo tako dobro moštvo kot je Atletico.