Spomnimo, na izjemni tekmi, polni priložnosti, je včeraj prvi gol padel v 20. minuti, ko je po predložku s kota najvišje skočil Danny Walbeck in z golom utišal Santiago Bernabeu.

Domači so le 10 minut kasneje izenačili, ko je na podoben način, prav tako z glavo, zadel Cristiano Ronaldo. V preostanku tekme sta oba vratarja večkrat poskrbela, da se mreži nista več zatresli, pred povratnim srečanjem pa je še vse odprto. Kljub temu so bolj zadovoljni Otočani, ki se kljub podrejenosti v Manchester vračajo s pozitivnim izidom in pomembnim doseženim golom.

»Real nas je v prvem polčasu povsem povozil. Moji igralci so bili stisnjeni pred svoj gol, zato ne čudi, da je imel Real na vsakih nekaj minut novo priložnost. V drugem delu smo zaigrali bolje, branilci pa niso bili več prikovani v lasten kazenski prostor. Drugače pa je bila to zelo intenzivna tekma, kjer smo imeli tudi mi svoje priložnosti. Predvsem v drugem polčasu, kjer smo bili, ponavljam, precej boljši kot v prvem. Vsekakor nas čaka zelo zanimivo povratno srečanje, razplet pa je še povsem odprt,« je bila prva ocena tekme, kot jo je doživel trener rdečih vragov Alex Ferguson, ki ga je sinoči navdušil nekdanji varovanec Cristiano Ronaldo, strelec edinega domačega gola.

»Ronaldo je bil dolgo let z nami, danes pa lahko samo rečem, da sem nanj zelo ponosen. Poglejte ga, kako z nekdanjimi soigralci sedi v gostujoči garderobi. Ne morem vam opisati, kako srečen sem, da se je razvil v najboljšega igralca današnjega časa,« je Ferguson polaskal Portugalcu in dal jasno vedeti, kdo je zanj boljši v večni primerjavi Lionel Messi – Cristiano Ronaldo.

»Za prejeti gol sem najprej krivil Evraja, a ko sem videl ponovljen posnetek in iz kakšnega položaja je zabil gol Ronaldo, sem se počutil kar malo neumno. Skočil je tako visoko, da so bila njegova kolena v višini Evrajeve glave. Ne vem, če obstaja še kakšen igralec, ki bi lahko skočil tako visoko. Messi nikoli ne bi zabil takšnega gola,« je zaključil Ferguson.

Mourinho: Zabili so iz ničesar, možnosti so še vedno 50-50

Čeprav je izid 1:1 na prvi tekmi načeloma ugodnejši za gostujoče moštvo, trener Reala Jose Mourinha meni, da United pred povratno tekmo nima nikakršne prednosti.

»Mislim, da so dali Unitedovi igralci danes vse od sebe, a bilo jim je težko, ker smo mi tekmo začeli zelo dobro. Coentrao je imel kmalu zelo lepo priložnost, a je zdel le vratnico, nato pa so oni dosegli gol iz ničesar, ko so prvič prišli na našo polovico. Mislim, da rezultat 1:1 vseeno ni slab. Sedaj gremo na Old Trafford, kjer lahko zadenemo več kot enkrat, zato je še vse odprto. Ni pa takšen položaj nič posebnega ali novega, niti ni presenetljiv. Pred povratno tekmo so možnosti za napredovanje še vedno 50-50, zmagovalec pa najbrž ne bo znan do zadnjih minut,« je po včerajšnji tekmi povedal Mourinho.