Messi, ki je v letu 2012 dosegel že 90 golov, na vseh stavnicah kotira najvišje in če ne bo še četrtič zapored prejel zlate žoge, bo to veliko presenečenje. Mnogi se sprašujejo, kako bo vse skupaj prenesel Ronaldo, ki se zadnja leta nikakor ne uspe prebiti iz sence izjemnega Argentinca.

»Ne bom lagal in rekel, da mi je vseeno, če dobim nagrado ali ne. Toda istočasno ne razmišljam o tem, da bo konec sveta, če je ne dobim. Lahko živim brez individualnih nagrad, tudi če jih kdaj nepravično podelijo komu drugemu. A kariere nogometaša se ne ocenjuje po osvojenih individualnih nagradah, temveč po osvojenih moštvenih lovorikah,« pravi Ronaldo, ki je zlato žogo prejel leta 2008, preden jo je serijsko začel osvajati Messi, v njegovih besedah pa je ponovno moč zaznati kar nekaj grenkobe.

Portugalec je tudi priznal, da je na tekmah svoje reprezentance precej bolj čustveno vpleten kot pa na klubskih. »Ena stvar je igrati za klub, povsem nekaj drugega pa za reprezentanco. Tekmovalna strast do uspeha je približno enaka, toda z emocijami sem precej bolj vezan na reprezentančne nastope.«