Liverpool je sezono odprl z zmago proti Southamptonu (2:1) in mnogi pristaši rdečih so si oddahnili, da odhod Suareza očitno ni pustil prevelikih posledic. A naslednje tekme in tedni so pokazali, da ni ravno tako. Liverpool je na naslednjih petih prvenstvenih tekmah zmagal le enkrat in kar trikrat izgubil, v ligaškem pokalu je stežka in šele po streljanju enajstmetrovk ugnal drugoligaša Middlesborough, v ligi prvakov pa ima po dveh tekmah težko prigarane tri točke, ki jih je osvojil z golom v 93. minuti na domači tekmi z bolgarskim Ludogorcem (2:1), medtem ko je sinoči v Baslu prikazal še eno bledo predstavo in izgubil z 0:1.

Rodgers čaka Sturridga

Trener Brendan Rodgers, ki je poleti sicer na veliko kupoval in moštvo okrepil s kar 8 novinci, zaenkrat še ni našel recepta za boljšo uigranost in igro svojih varovancev. Po sinočnjem porazu v Švici je razočarano priznal, da Liverpool letos ni niti približno na ravni tistega iz lanske sezone, nadeja pa se, da se bo vzpon začel s težko pričakovano vrnitvijo poškodovanega Daniela Sturridga.

»Mislim, da nismo niti približno blizu tehničnemu nivoju igre iz lanske sezone. Upam, da se bomo izboljšali z vrnitvijo nekaterih poškodovanih igralcev. Pomembno je, da se vrnemo k igranju kot ekipa. Moramo zagotoviti, da se to zgodi, saj je sedaj na trenutke vse skupaj frustrirajoče,« je po tekmi dejal Rodgers.

Boj za drugo mesto do zadnjega kroga

Strateg Liverpoola kljub porazu seveda še ni opustil upov na drugo mesto v skupini, pričakuje pa hud boj do zadnjega kroga. »Še vedno ni nič odločenega. Že od začetka smo vedeli, da bo v tej skupini vse do zadnjega kroga potekal hud boj za drugo mesto. To tekmo z Baslom smo zelo slabo začeli in igra nam v prvih 25 minutah nikakor ni stekla. Mislim, da smo točke oddali na prelahek način. Kasneje smo sicer začeli igrati bolje, toda prejeli smo prepoceni zadetek, po katerem je bilo nato precej težje. Basel pa je tudi ekipa, ki ima zelo dobre izkušnje z angleškimi moštvi.«

Gerrard: Vse skupaj je veliko razočaranje

Po novem porazu je bil razočaran tudi legendarni kapetan Liverpoola Steven Gerrard, ki je v prvem krogu lige prvakov z enajstmetrovko v sodnikovem podaljšku tekme svojemu klubu prinesel težko prigarane tri točke proti Ludogorcu. Tokrat s soigralci ni našel poti do zadetka.

»Kar nekaj akcij smo začeli obetavno in v takšnih primerih bi pričakovali, da bomo dosegli zadetek, a ga nismo in tokrat si nismo zaslužili, da bi od takšne tekme odnesli kakšno točko. Na vseh koncih igrišča smo bili premehki in premalo odločni, nasprotnik pa si je zmage želel bolj kot mi, kar je veliko razočaranje. Tudi to, da smo spet prejeli zadetek po prekinitvi, priča da trenutno nismo dovolj dobri in da moramo precej stvari popraviti. Kar nekajkrat smo bili nocoj slabša ekipa na igrišču. Proti povprečni ekipi ne bi rekel, da smo bili ravno nadigrani ali da je bil nasprotnik fantastičen, le mi smo jim olajšali stvari. Želeli smo si rezultata na tej tekmi in osvojiti vsaj točko. Prišli smo tudi po zmago, ki sem jo osebno pričakoval, zato je vse skupaj še toliko večje razočaranje. Usedli se bomo in pogovorili ter tekmo analizirali. Proti Evertonu se je že nakazovalo, da se vračamo na pravo pot, saj smo bili dovolj agresivni v igri brez žoge, nocoj pa smo se vrnili tja, kjer smo že celo sezono in to ni dovolj dobro,« je po tekmi za Sky Sports dejal razočarani Gerrard.

Liverpool sedaj v ligi prvakov čakata dve tekmi z Realom, prva bo 22. oktobra na Anfieldu, druga pa 4. novembra v Madridu. Če se Angležem zgodita dva poraza, za kar je po do sedaj videnem kar precej možnosti, jih bo v zaključku skupinskega dela čakala težka naloga v lovu za drugim mestom.