Ofenzivni vezist je poškodbo staknil, potem ko je trčil v nasprotnikovega čuvaja mreže Marwina Hitza. Nizozemskega zvezdnika so z zelenice odnesli na nosilih, iz kluba pa so kasneje sporočili, da ima na desnem kolenu globoko ureznino. »Nogometaš je bil odpeljan v bolnišnico, kjer so mu rano primerno očistili in oskrbeli. Kako dolgo bo odsoten z igrišč, bomo vedeli šele po natančnem pregledu,« je po tekmi dejal športni direktor Bayerna Matthias Sammer.

»Upam, da nam bo Arjen lahko pomagal na klubskem SP. Res mi ga je žal, to je zadnje, kar smo si želeli," pa je poškodbo svojega nogometaša komentiral strateg nemških prvakov Guardiola. Bayern nastop na klubskem SP, ki se bo tokrat odvijal v Maroku, čaka že čez dva tedna.

Robben šest tednov brez nogometa

Po današnjih podrobnejših zdravniških pregledih se je izkazalo, da gre za resno poškodbo, zaradi katere bo moral Robben počivati šest tednov, so danes sporočili iz bavarskega kluba. Robben bo lahko spet zaigral šele konec januarja prihodnje leto.

"Ajren Robben ima globoko ureznino vse do kolenskega sklepa. Zaradi udarca je močno krvavel v desni stegnenici, okrevanje pa bo trajalo šest tednov," je dejal klubski zdravnik Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt.

"Seveda sem zelo razočaran. Sem v odlični formi in veselil sem se vsake tekme z ekipo. Vrnil se bom, ko bom stoodstotno nared, da bom lahko moštvu pomagal zabiti čim več golov v sezoni," je dejal Nizozemec, ki tako z Bayernom, zmagovalcem lige prvakov, čez dva tedna ne bo nastopil na klubskem svetovnem prvenstvu v Maroku.