Ribery je v lanski sezoni Bayern popeljal do številnih lovorik, tudi zmag v bundesligi, ligi prvakov in na svetovnem klubskem prvenstvu, zato je dolgo časa veljal za glavnega favorita v boju za zlato žogo, ki jo Fifa podeljuje za najboljšega nogometaša leta. A v zaključku leta 2013 je bilo vse v znamenju Cristiana Ronalda, ki je tako zasenčil Francoza in mu nato na januarski podelitvi tudi speljal cenjeno priznanje.

Ribery je v finalnem glasovanju končal celo na tretjem mestu, tudi za Lionelom Messijem, razočaranja pa po »porazu« ni skrival in je v izjavah medijem dal jasno vedeti, da se z izborom nikakor ne strinja. A 30-letnik je očitno grenko izkušnjo že pozabil, saj pred današnjim nadaljevanjem sezone napoveduje, da je osredotočen le na prihodnje mesece, v katerih želi z Bayernom osvojiti kar nekaj lovorik in podreti še kak rekord.

»Razočaranje zaradi neosvojene zlate žoge je bilo precejšnje, saj sem lani osvojil vse možne lovorike z Bayernom. A ta tema je zame preteklost, sedaj sem osredotočen le na prihodnost. Pri Bayernu imamo neverjetno veliko talenta in verjamem, da smo sposobni ohraniti naslov nemških prvakov, hkrati pa tudi ponovno zmagati v nemškem pokalu in postati prva ekipa, ki bi drugič zapored zmagala v ligi prvakov,« je za uradno stran bundeslige danes dejal Ribery, ki se s soigralci pripravlja na drugi del prvenstva, prva tekma pa jih čaka že danes, ko gostujejo pri Borussii M'Gladbach. Bayern bo na tekmi poskušal nadaljevati rekordni niz 41 tekem brez poraza v bundesligi.

Francoz zagotavlja, da so s soigralci kljub izjemni lanski sezoni tudi letos zelo motivirani, da ponovijo uspehe. »Lahko vam obljubim eno stvar: še vedno sem lačen uspehov. Tudi v tej sezoni želimo osvojiti vse možne lovorike in se še bolj zapisati v zgodovino. Moj cilj je, da postanemo nemški prvaki brez enega poraza v sezoni. Želimo zmagati na vsaki tekmi in vsakič to doseči s prepričljivo igro,« je dodal Ribery, ki bo današnjo prvo tekmo Bayerna v drugem delu sezone sicer izpustil zaradi lažje poškodbe.