Ribery je leta 2007 iz Marseilla prestopil v vrste Bayerna, po dveh sezonah na Bavarskem pa je resno razmišljal o novi menjavi kluba, saj so ga začeli snubiti iz vrst Barcelone.

»Moj reprezentančni soigralec Eric Abidal me je takrat večkrat vabil k Barceloni, kjer je uspešno igral pod vodstvom Pepa Guardiole. Tak prestop se mi je seveda zdel zanimiva ideja, zato sem o njem kar dosti razmišljal, saj je imela Barcelona takrat najboljšo ekipo na svetu. A vse skupaj ni bilo lahko, saj sem imel veljavno pogodbo z Bayernom, ki ga od vedno zelo spoštujem. Tudi zaradi Karl-Heinza Rummeniggeja in Ulija Hoenessa, ki mi prav tako veliko pomenita,« je za nemški Bild razkril Ribery, ki je nato vendarle ostal zvest Bavarcem, česar pa verjetno vsaj lani ni obžaloval.

Če ga je k Barceloni mamilo tudi sodelovanje z Guardiolo, pa je to priložnost dočakal letos, ko je Pep poleti prevzel vodenje Bayerna. Francoz se spominja njunega prvega srečanja: »Prvič sem z Guardiolo govoril leta 2009 po našem izpadu v ligi prvakov proti Barceloni. Po remiju 1:1 v Münchnu je prišel do mene in mi čestital za mojo igro ter mi dejal, da sem najboljši. Takrat mi je to zares veliko pomenilo.«

Ribery je nedavno pogodbo z Bayernom podaljšal do leta 2017, ob tem pa je dejal tudi, da namerava svojo kariero končati prav v Münchnu.