Eden od motorjev ekipe Bayerna je prav gotovo Franck Ribery, Francoz pa opozarja, da padec forme ni nekaj tako nenavadnega, da bi bil potreben tak cirkus, kot ga zganjajo nemški in tudi tuji mediji po nekaj slabših izidih varovancev Pepa Guardiole. Bayern je namreč že po zmagi proti Herthi 25. marca postal nemški prvak in je lahko nekoliko popustil, to pa se je takoj poznalo na rezultatih, saj je na naslednjih treh tekmah v bundesligi iztržil le točko, precej težje od pričakovanj pa je v četrtfinalu lige prvakov preskočil tudi Manchester United.

»Verjetno smo prezgodaj postali nemški prvaki in to je vplivalo na našo osredotočenost. A nismo nikakršni stroji, temveč le človeška bitja in tudi mi se kdaj utrudimo. Vsak od nas si želi zmagati na prav vsaki tekmi, a to je preprosto nemogoče. Moramo spet začeti igrati kot ekipa. Igramo zase in za navijače, da si povrnemo samozavest in se vrnemo v pravi ritem. In ker smo Bayern, se od nas pričakuje, da vedno zmagamo,« je po včerajšnji uvrstitvi v finale Ribery v izjavi za ARD iskal razloge za nekaj slabših predstav Bayerna v zadnjem času.

Bavarci se bodo po dveh prvenstvenih porazih proti Augsburgu in Borussii v soboto poskušali vrniti na zmagovito pot v bundesligi, ko bodo gostovali pri zadnjem Eintrachtu iz Braunschweigerja, ki nujno potrebuje točke za obstanek v ligi, zato ravno zlahka ne bo šlo.