Bayern je že v lanski sezoni deloval odlično in v rekordnem času postal nemški prvak, zato je Pep Guardiola nekaterim nosilcem igre v nadaljevanju sezone namenil nekaj počitka in manj igralnih minut, kar pa se je Bavarcem maščevalo, ko je prišel na vrsto polfinale lige prvakov. Takrat Bayern ni uspel dvigniti ritma in se vrniti v optimalno formo, zato je proti Realu iz Madrida doživel dva poraza in izpadel s skupnim izidom kar 0:5.

Ker tudi v letošnji sezoni münchensko moštvo podira rekorde in neustavljivo koraka proti novemu naslovu nemških prvakov, se njegovi navijači upravičeno sprašujejo, če bo tudi razplet sezone v ligi prvakov podoben lanskemu. Ribery je prepričan, da tokrat ne bodo ponovili lanske napake.

Ribery: Lahko osvojimo vse

»Bo zelo težko, a mislim da lahko ta ekipa letos osvoji vse možne lovorike,« je pred dnevi Ribery izjavil za klubsko spletno stran, v pogovoru za bavarski TZ pa je povedal, da je optimističen ravno zaradi dogodkov v lanski sezoni, ki so bili dobrodošla izkušnja.

»Pri Bayernu je vedno prisotnega veliko pritiska in se pričakuje, da bomo vsako tekmo zmagali. A tako pač je, tu se vedno zahtevajo lovorike. Mislim, da smo se lani veliko naučili, ko smo zelo zgodaj osvojili bundesligo, nato pa je nekaj igralcev igralo precej manj in so izgubili tekmovalni ritem, morda pa smo nekoliko popustili tudi na treningu. Če tudi v letošnji sezoni zgodaj postanemo nemški prvaki, pa moramo nadaljevati v enakem ritmu in ne smemo popuščati. Kajti ne moreš nekaj časa jemati tekem zlahka, potem pa biti v najboljši formi, ko te pričaka Real Madrid. To je preprosto nemogoče. To se nam je zgodilo lani in iz tega smo se nekaj naučili,« je za TZ dejal Ribery.

Bayern je trenutno na pripravah v Dubaju, prva tekma po zimskem premoru pa Bavarce čaka 30. januarja, ko se bodo pomerili z Wolfsburgom, trenutno drugo ekipo v bundesligi in verjetno še edinim možnim tekmecem v boju za naslov prvaka.