V kakšno čast vam je zastopati Francijo?

To je največja čast. Svojo majico vedno nosim z velikim ponosom. In tudi ko nisem igral, sem vedno želel, da Francija zmaga, vedno sem podpiral svoje prijatelje in ekipo ter navijal za njih. Sedaj želim izkoristiti svoje sposobnosti, da pustim pečat za Francijo.

Francija je osvojila SP leta 1998. Kaj morate storiti, da boste dosegli veličino tiste ekipe?

Dve ekipi si nikoli nista podobni in preprosto ne moreš posnemati skupine igralcev. Tista ekipa je imela zvezdnike, kot so Zinedine Zidane, Thierry Henry, Patrick Vieira, Laurent Blanc, Frank Le Boeuf in Marcel Desailly. Mi moramo najti svojo pot. Omenjena ekipa je naredila pomembno stvar, ko je zmagala na evropskem in svetovnem prvenstvu. Dokazala je, da Francija premore najboljše igralce in zmore tekmovati z najboljšimi. To je nekaj, kar si lahko vsak mlad francoski igralec vzame k srcu in oni so lahko navdih za nas.

Ali vaš trener Didier Deschamps veliko govori o zmagi na svetovnem prvenstvu?

Ne, o tem ne govori veliko. Vsi vemo, da je on naslov osvojil, in vsi ga zelo spoštujemo kot igralca, toda biti igralec in trener sta dve različni stvari. On je dober v obeh vlogah. Njegove izkušnje s svetovnih prvenstev nam ne morejo škoditi. On je že vse to doživel, in ko nam pove določene stvari, vemo, da govori iz izkušenj. Upam, da bo velik pritisk na tekmovanju znal obrniti v našo korist.

Radi imate tako podajanje žoge kot zabijanje golov.

Seveda. Že od malih nog sem imel rad oboje. Lepa podaja, ob kateri se soigralcu pokaže priložnost za lahek gol, je prav tako dobra kot zadetek čudovitega gola. Nisem egoist, če vidim nekoga v boljši poziciji od mene. Vedno bom podal žogo in od te pravilne poteze dobim toliko zadoščenja, kot če zadanem težek gol. Napadalec mora biti sposoben delati oboje – če ne, po mojem mnenju nisi popoln napadalec.

Zelo ste si blizu z Zinedinom Zidanom. Kako velik vpliv ima na vas?

Dolžan sem mu veliko. Vedno se lahko pogovorim z njim. Menim, da je najboljši igralec, ki je kdaj živel, zato je njegov nasvet neprecenljiv. Njegova vrata so zame vedno odprta in vesel je, da se lahko kadar koli pogovoriva. Dal mi je veliko napotkov in nasvetov. Če uspem v Braziliji, bo za to v veliki meri zaslužen Zidane.

Kako se sproščate zunaj nogometa?

Nogomet zahteva veliko, zato grem rad na dopust in si privoščim malo sonca. Bil sem na Ibizi, Mauritiusu in podobnih krajih. Poskušam odklopiti možgane, toda če sem iskren, vedno mislim na nogomet. Nogomet je pač del mene. Mogoče bom, ko se upokojim, zmožen nanj pozabiti vsaj za deset minut. maš