Slovenski nogometaši do 21 let so v osmi tekmi kvalifikacij za EP 2015 zabeležili tretjo zmago, ob dveh remijih in treh porazih pa so z 11 točkami na tretjem mestu. Do zmage proti vrstnikom iz Andore so prišli brez težav, do konca pa jih čakata še dve tekmi, najprej še enkrat proti Andori, nato pa za konec še proti Estoniji.

Zavoljo klubskih obveznosti Kavčič tokrat ni mogel računati na Luko Krajnca, ki se bori za uvrstitev v italijansko serie A, zaradi poškodb ali utrujenosti pa ni bilo Harisa Vučkića, Mateja Palčiča, Domna Črnigoja in Mihe Blažiča, Erika Janže pa ni bilo niti na začetnem seznamu, saj je prejel vpoklic Srečka Katanca v člansko izbrano vrsto. Selektor je tako moral vpoklicati tri igralce s čakalnega seznama, vabilo pa so dobili Gaber Dobrovoljc, Nik Kapun in Petar Stojanovič.

Prvo pravo priložnost na tekmi so si pripravili Slovenci, zaključil je Žan Majer, na mestu je bil vratar Andore, domači pa so v 11. minuti vrnili prek Erica Rodrigueza, z obrambo se je izkazal Ažbe Jug. Gosti so v naslednjih minutah prevzeli vajeti igre, premoč pa so kronali v 27. minuti, ko je po podaji iz kota zadel Gaber Dobrovoljc. Kavčičevi izbranci so nadaljevali v takšnem ritmu in v 39. minuti zadeli še enkrat, natančen je bil Elvis Bratanović. Tri minute pozneje je na 0:3 povišal Dejan Trajkovski, drugič se je s podajo izkazal Matic Črnic.

Slovenski nogometaši so v 53. minuti zadeli še četrtič, dve minuti zatem pa so domači ostali še brez Erica Lopesa, ki je prejel dva rumena kartona. Končni rezultat je v 87. minuti z enajstmetrovke postavil Enej Jelenič.

»Bili smo v vlogi favorita. Rekel bi, da je takšne tekme najtežje igrati, ker vsi vpišejo tri točke. Začeli smo tako tako, Andora ni bila nevarna. Prvi polčas smo povedli s 3:0, v drugem smo dali še dva gola. Lahko bi bilo še več. Čestitke za konec sezone. Imamo še dve tekmi, odigrali jih bomo tako kot je treba,« je po tekmi dejal selektor Slovenije Tomaž Kavčič.