Moštvo z Old Trafforda, ki je v lastništvu ameriške družine Glazer in kotira na newyorški borzi, z optimizmom zre v svetlo finančno prihodnost. Z novimi pokroviteljskimi pogodbami in iz naslova prodaje televizijskih pravic pričakujejo, da bodo v naslednjem finančnem poročilu za poslovno leto 2013/14 vpisali nove rekorde, s prihodki v višini od 502,2 do 514,17 milijona evrov.

Rdeči vragi pričakujejo višje prihodke, upoštevajoč dejstvo, da bodo v prvenstvu najmanj tretji, v ligi prvakov in domačih nogometnih pokalih pa se prebili vsaj do četrtfinala.

Angleški prvak bo tako, po Realu Madridu in Barceloni, postal tretji nogometni klub na svetu, ki bo v enem letu zaslužil več kot pol milijarde evrov. Španska Real Madrid in Barcelona sta minulo finančno leto sklenila s prihodki, ki so presegli pol milijarde evrov. Kraljevi klub je zaslužil 526, Barca pa 507 milijonov evrov.

Uspehi na finančnem področju so predvsem posledica uspešne tekmovalne sezone, v kateri je United osvojil naslov angleškega prvaka in se uvrstil v osmino finala lige prvakov.