Stari ste vsega 24 let, pa imate za seboj že dve svetovni in eno evropsko prvenstvo.

Vesel sem, da sem dobil veliko priložnosti za igranje v reprezentanci. Selektor Löw verjame v nas mlade talente. Letom navkljub se počutim že kot veteran, seveda pa želim za Nemčijo igrati še vsaj deset let. In še kdaj postati svetovni prvak.

Vaše prvo veliko tekmovanje je bilo svetovno prvenstvo pred štirimi leti v Južnoafriški republiki.

Užival sem vsako minuto, žal mi je bilo le, da smo izpadli v polfinalu. Ko sem prvič stopil na igrišče na tekmi proti Gani, je bil občutek neverjeten, nato pa sem igral še proti Argentini in Španiji. Dojel sem vso veličino svetovnega prvenstva. V Braziliji mi je bilo zato lažje, saj sem vedel, kaj lahko pričakujem.

Pogosto ste bili menjava za Bastiana Schweinsteigerja.

Zame je eden najboljših nemških nogometašev vseh časov. Je pameten in inteligenten, od njega se lahko ogromno naučim. Je odličen vodja. V Braziliji mi je bilo v čast igrati ob njem, skupaj sva se veselila naslova prvaka.

Tudi za kapetana Philippa Lahma pravijo, da je odličen vodja.

Če si je kdo najbolj zaslužil postati svetovni prvak, je bil to ravno Philipp. Boljšega kapetana si reprezentanca ne bi mogla želeti. Način, kako vodi moštvo na in ob igrišču, je brezhiben. Je odličen obrambni nogometaš, velik motivator in izjemen vodja. Ko je visoko v zrak dvignil pozlačeni pokal, sem bil zanj še toliko bolj vesel.

Vtis večine strokovne javnosti je, da si je Nemčija zaslužila naslov.

Prišel je naš čas. Mladi igralci, kot sva na primer jaz in Mesut Özil, smo veliko bolj izkušeni, mnogi naši najboljši igralci pa so na vrhuncu nogometne moči. Vprašanje, ali bomo še kdaj imeli podobno priložnost, da osvojimo naslov svetovnega prvaka.

Mnogi so trdili, da reprezentanca iz Evrope ne more slaviti zmage na Južnoameriških tleh.

Res je, da to pred nami ni uspelo še nikomur, toda rekordi so za to, da jih porušimo. Veliko je bilo govora o podnebnih razmerah v Braziliji, toda pred štirimi leti je bilo vroče tudi v Južnoafriški republiki, pa tudi v Nemčiji smo poleti vajeni vročine. Vreme res ne bi smelo biti opravičilo, če nam v Braziliji ne bi uspelo.

V vaši zadnji sezoni pri Bayernu je bil trener Pep Guardiola. Je vplival na vašo igro?

Njegov vpliv je bil ogromen. Je najboljši trener na svetu in mi je ogromno pomagal. Hitro je videl, da sem zelo ambiciozen nogometaš, ki se želi ves čas izboljševati in napredovati. Taktično je izjemno podkovan in od njega sem se res veliko naučil in napredoval. Moja želja je, da bi postal tako dober, da bi prav na vsaki tekmi prikazal svoj maksimum.maš