V želji po vnovični vrnitvi tako na španski kot evropski prestol so predsednik kluba Florentino Perez in njegovi tesni sodelavci posegli po korenitih spremembah. Brezglavemu zapravljanju se morda res niso odrekli, a za razliko od uveljavljenih nogometašev so se tokrat odločili za investiranje v mlade moči.

Galaktiki so zato poleti močno prečesali španski trg in našli 21-letnega Isca, za katerega so Malagi odšteli 30 milijonov evrov ter dve leti starejšega Asierja Illarramendija, ki je bančni račun Real Sociedada obogatil za 39 milijonov evrov.

Ekipa trenerja Carla Ancelottija pa bo imela tudi močan pridih Realove mladinske šole, saj bodo svojo priložnost dobili igralci kot so Jese Rodriguez, Alvaro Morata (oba 20 let) in Nacho Fernandes (23 let). Stari znanec Realove nogometne akademije je tudi 21-letni Daniel Carvajal, ki je lani igral za Bayer Leverkusen, poleti pa so ga na Santiagu Bernabeu odkupili za 6,5 milijonov evrov.

Za češnjo na vrhu torte so Madridčani poskrbeli z nakupom Garetha Bale, za katerega naj bi odšteli rekordnih 100 milijonov evrov, čeprav pri španskem dnevniku Marca trdijo, da je stal devet milijonov manj. Novopečeni beli baletniki, ki jim bo na igrišču poveljeval prvi zvezdnik moštva Cristiano Ronaldo, so tako proračun evropskega velikana olajšali za kar 172,5 milijona evrov. Ali se bo investicija Pereza poplačala, bo pokazal čas. Slednjega imajo pri Realu z okrepitvami, ki v povprečju štejejo 22 let, sedaj na pretek.