Da se v nogometu in športu na splošno lahko stvari zelo hitro obrnejo v drugo smer, je v zadnjih dneh na svoji koži izkusil madridski Real. Kraljevi klub je v nedeljo v tekmo z Barcelono vstopil kot favorit, z zmago pa bi si verjetno skoraj že zagotovil naslov prvaka, a po razburljivem razpletu je el clasico izgubil. Slaba volja pa se je v taboru Madridčanov včeraj še povečala, saj je bil Real kljub veliki premoči poražen še v Sevilli (1:2) in namesto prednosti pred zasledovalci ima kraljevi klub sedaj v španskem prvenstvu zaostanek za Atleticom in Barcelono, z obema pa ima tudi slabši medsebojni izkupiček, zato mora v preostalih osmih krogih nadomestiti štiri točke proti Atleticu in tri proti Barceloni, to pa bo vse prej kot lahko, saj tekmeca le redko izgubljata točke.

Pri Realu so se zavedali težkega gostovanja v Sevilli, ki v zadnjih mesecih igra kot prerojena, a verjetno nihče ni pričakoval novega poraza belega baleta. Ko je Cristiano Ronaldo v 14. minuti zadel s prostega strela, je kazalo na to, da se moštvo Carla Ancelottija vrača na zmagovito pot in si bo z Atleticom še naprej delilo prvo mesto v ligi, toda domači so imeli drugačne načrte. Z dvema zadetkoma Carlosa Bacce iz protinapadov so celo povsem obrnili izid v svojo korist in se z nenadejano zmago vmešali v boj za četrto mesto, ki prinaša igranje v ligi prvakov, tekmece iz prestolnice pa so pahnili v precej nezavidljiv položaj.

»Dolžni smo opravičilo navijačem«

Vzdušje v taboru Reala je bilo po drugem porazu v štirih dneh sinoči precej klavrno, v izjavah pa so bili njegovi predstavniki zelo redkobesedni. Ancelotti je po tekmi povedal le, da si niso zaslužili poraza, saj so bili boljši tekmec na igrišču in si priigrali veliko priložnosti, a se očitno niso dovolj dobro pripravili na tekmeca. »Njihov prvi gol je bil posledica naše napake, ki nas je drago stala in je bilo po izenačenju za nas vse precej težje. Na lestvici sedaj zaostajamo za Atleticom in Barcelono, a še vedno smo lahko prvaki. Občutek po dveh zaporednih porazih je čuden, a naše moštvo ima pravi karakter, da se lahko pobere. Sedaj moramo odreagirati na pravi način, vse preostale prvenstvene tekme pa so za nas izjemno pomembne,« je dejal Ancelotti.

»Dolžni smo opravičilo navijačem Reala. A še naprej se bomo borili. Tokrat smo si priigrali precej priložnosti, a žoga ni hotela v gol. Takšen je pač nogomet. Po dveh porazih je povsem normalno, da smo mentalno izčrpani, a še naprej se bomo trudili, da spravimo Real tja, kamor spada,« pa je po porazu v Sevilli dejal Marcelo.