Madridski Real in zvezdnik iz londonskega kluba sta se bojda že dogovorila za prestop, Bale pa naj bi svojo željo o odhodu tudi že sporočil odgovornim v londonskem klubu. Od predsednika Tottenhama Daniela Levyja, ki je znan kot zelo zahteven pogajalec, pa naj bi Valižan zahteval, da drži obljubo in mu omogoči prestop.

»Obljubil si mi, da če se ne bomo uvrstili v ligo prvakov in bo zame prišla dobra ponudba, da ji boš pripravljen prisluhniti. No, lige prvakov nismo dosegli, ponudba zame pa je prišla. Želim si igrati za Real Madrid, torej izpolni svojo obljubo in se pogajaj z njimi glede mojega prestopa,« naj bi Bale nedavno sporočil Levyju, poroča Marca.

Bale je trenutno sicer lažje poškodovan in zato ne igra na mednarodnem turnirju v Hongkongu. Pred kratkim je v pogovoru za revijo Esquire povedal, da je zanj španski nogomet trenutno najboljši in se v prihodnosti želi preizkusiti tudi v tujih ligah. »Ne zanima me prestop k Manchester Unitedu ali kateremu drugemu klubu. Želim igrati le za Real Madrid,« je bil Valižan jasen v svojem sporočilu vodstvu Tottenhama.

Po poročanju španskega časnika As je Tottenham pripravljen prodati svojega prvega igralca, a Real Madrid bi moral za prestop odšteti 120 milijonov evrov. V Madridu so za Valižana letos že ponudili dobrih 60 milijonov evrov, sedaj pa razmišljajo o tem, da bi se na rekordne zahteve Londončanov res odzvali s ponudbo 100 milijonov evrov in Argentincem Angelom Di Mario.