Elche se je letos po 24 letih uspel vrniti v najmočnejšo špansko ligo, kjer pa ga že v prvi sezoni čaka hud boj za obstanek, saj malček iz predmestja Alicanteja (vsaj na papirju) nima dovolj kvalitetne zasedbe, da bi lahko upal vsaj na uvrstitev višje od 15. mesta. To je pokazal tudi začetek prvenstva, saj je še brez zmage, po šestih krogih pa s tremi točkami zaseda zadnje mesto.

Tako je bilo pred začetkom včerajšnjega srečanja Elcheja in madridskega Reala le malo tistih, ki so upali na glas napovedovati, da se bo Real na tem gostovanju opekel. In večina bi se skoraj zmotila, saj je Elche v sodnikovem dodatku tekme v 91. minuti s hitro akcijo presenetil obrambo kraljevega kluba in z zadetkom Richmonda Boakyeja izenačil na 1:1 ter s tem izničil dotedanje vodstvo Reala, ki ga je gostom z golom s prostega strela v 51. minuti prinesel Cristiano Ronaldo in za katerega je dolgo kazalo, da bo edini, torej zmagoviti zadetek na tekmi.

Po izbruhu navdušenja na stadionu Manuela Martineza Valera, na katerem se je včeraj zbralo skoraj 29 tisoč gledalcev, je Realu preostalo le še nekaj minut za morebitni zadetek, ki bi mu prinesel zmago. In na koncu ga je tudi dosegel, v 96. minuti je drugič na tekmi zadel Ronaldo.

A način, na katerega so Madridčani prišli do zadetka in zmage, bo verjetno vsaj še nekaj dni buril duhove v Španiji in dvigoval prah v tamkajšnjih medijih. Kraljevi klub je namreč globoko v sodnikovem podaljšku dobil podarjeno enajstmetrovko. Ob izvajanju udarca iz kota, sta se v sredini kazenskega prostora, kot je to ob prekinitvah povsem običajno, za boljši položaj prerivala Pepe in Carlos Sanchez, ki sta oba pristala na tleh. Takrat pa je glavni sodnik srečanja Cesar Muniz na presenečenje vseh pokazal na belo točko in osrečil gostujoče moštvo, čeprav je po ogledu posnetka jasno, da bi moral kvečjemu dosoditi prekršek v korist domačih.

Ronaldo je ponujeno darilo seveda sprejel z odprtima rokama in Realu prinesel tri točke, domači pa se še nekaj časa niso mogli sprijazniti s takšnim razpletom tekme. Po protestih pri sodniku je nesrečni Sanchez dobil še svoj drugi rumeni karton in s tem rdečega.

Real ima po šestih krogih 16 točk, dve manj od Barcelone in Atletica, ki v šestih krogih še nista oddala točke.