V Gelsenkirchnu je madridski Real želel spremeniti negativno statistiko, ki jo ima na nemških tleh, saj je do danes na 25 gostujočih tekmah proti nemškim klubom zmagal le enkrat. In kmalu je postalo jasno, da kraljevi klub tokrat ne bo klonil, saj je bil brez večjega napora večino tekme za razred boljši od Schalkeja.

Karim Benzema je že v 13. minuti načel mrežo Schalkeja in ko je v 20. minuti na 2:0 povišal Gareth Bale, je bila tekma bolj ali manj odločena. Do konca srečanja je Real zabil še štiri gole, po enega strelca prvih golov, dva je dodal Cristiano Ronaldo, končnih 1:6 pa je v sodnikovem dodatku z izjemnim volejem postavil Klaas-Jan Huntelaar. Povratna tekma v Madridu bo tako le formalnost.

Chelsea preživel turški kotel, a se bo moral doma še potruditi

Precej bolj napeto je bilo v Carigradu, kjer so domači v vročem ozračju želeli ponoviti včerajšnji uspeh Olympiacosa in premagati angleško moštvo. A načrte jim je že v 9. minuti z golom podrl Fernando Torres. Londončani so nato v nadaljevanju tekme prepustili pobudo domačim, sami pa branili ugoden rezultat in ob tem prežali še na kakšen hiter proti napad.

Turki so tako želen izenačujoči zadetek dosegli v 65. minuti, ko je obramba Chelseaja v svojem kazenskem prostoru pozabila na Kamerunca Aureliena Chedjouja. Kljub veliki želji Galatasarayu v zaključku tekme ni uspelo zadeti še enkrat, zatresla pa se ni niti domača mreža, tako da na povratno tekmo z minimalno prednostjo odhaja ekipa Joseja Mourinha, ki pa bo morala na Stamford Bridgu še pošteno zavihati rokave za napredovanje.

Znanih že 7 četrtfinalistov ali bo komu uspel preobrat?

Na prvih tekmah osmine finala so si že na gostovanjih poleg Reala odlično izhodišče priigrali tudi Barcelona (2:0), PSG (4:0), Borussia Dortmund (4:2), Bayern (2:0) in Atletico Madrid (1:0), lepo prednost pa ima z domačo zmago (2:0) tudi Olympiacos, kar kaže na to, da bo na povratnih tekmah še najbolj zanimivo na Stamford Bridgu ter morda tudi na Old Traffordu in Vicenteju Calderonu, drugje pa bo šlo najbrž le za »odvečnih« 90 minut.


Schalke – Real Madrid 1:6 (0:2)


Strelci: Huntelaar 90.; Benzema 13., 57., Bale 20., 69., Ronaldo 52., 90.



Postavi:


Schalke: Fährmann, Höwedes, Santana, Matip, Kolašinac (Fuchs 76.), Boateng (Goretzka 59.), Farfan (Obasi 72.), Neustädter, Draxler, Meyer, Huntelaar


Real Madrid: Casillas, Ramos, Pepe, Marcelo, Carvajal, Alonso (Illarramendi 73.), Modrić, Bale (Jese Rodriguez 80.), Di Maria (Isco 68.), Ronaldo, Benzema



Galatasaray – Chelsea 1:1 (0:1)


Strelca: Chedjou 65.; Torres 9.



Postavi:


Galatasaray: Muslera, Eboue, Balta (Kaya 46.), Chedjou, Telles, Melo, Inan, Hajrović (Kurtulus 31.), Sneijder, Drogba (Bulut 80.), Yilmaz


Chelsea: Čech, Terry, Cahill, Ivanović, Azpilicueta, Lampard, Ramires, Willian, Hazard (Oscar 90.), Torres (Eto'o 68.), Schürrle (Obi Mikel 66.)