Odmevno zmago kraljevega kluba, ki je po treh zaporednih porazih v polfinalu le uspel priti do velikega finala, so seveda pozdravili tudi španski časniki. Zgovorni sta naslovnici največjih športnih dnevnikov Marce in AS. Prva govori o prenovi oziroma pisanju zgodovine, kar se bo zgodilo v Lizboni, kjer naj bi Madridčani končno prišli do »decime«, ki jo lovijo že 12 let, druga pa namiguje, da je Real za seboj pustil »požgani München«.

Eden od današnjih naslovov v spletni strani Marce je tudi »Carlo zrušil Pepa!«, kar nekako najbolje ponazarja vtise po tem polfinalnem obračunu velikanov, saj je večina debat sedaj bolj kot igralcem na zelenici namenjenih spopadu dveh priznanih strategov, v katerem pa jo je precej slabše odnesel Pep Guardiola, ki je bil na obeh tekmah nadigran s strani italijanskega taktika na klopi galaktikov.

Nemočno zaletavanje v zid, a Guardiola krivi slab dan

Bayern se je tako v Madridu kot včeraj v Münchnu nemočno zaletaval v obrambni zid Reala, zadaj pa puščal veliko preveč prostora za hitre in spretne napadalce kraljevega kluba, ki so praktično z vsakim protinapadom storili precej več, kot je uspelo Bavarcem v prejšnjih minutah z neumornim podajanjem okoli kazenskega prostora. Guardiola je po enem najhujših porazov v svoji trenerski karieri priznal, da je bil Bayern tokrat videti obupno in da je tudi sam storil nekaj napak, poraz pa je, zanimivo, pripisal predvsem slabemu dnevu.

»V nogometu je vse odvisno od tega, če igraš dobro ali ne. V karieri sem doživel nekaj hudih porazov in ta je zagotovo eden od njih. Prejeli smo zadetke po prekinitvah, a predvsem smo igrali obupno in to je edini razlog, da smo izgubili. Drugega razloga ni, tak je pač nogomet. Ko igraš slabo, si ranljiv in proti velikim ekipam prejemaš zadetke, če igraš dobro, pa se to ne dogaja. Na igrišče smo prišli zelo energični, a tudi nervozni in zato smo igrali slabo. Tudi jaz sem storil napako glede določenih taktičnih zadev, zato sem odgovoren za poraz. V prvem polčasu nam preprosto ni nič uspevalo, v drugem pa je bilo že vse izgubljeno,« je po tekmi dejal razočarani Guardiola.

(Foto: Reuters)

Rummenigge: To je bil pravi fiasko

Nekoliko bolj oster je bil po porazu izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, ki je poraz označil za fiasko, ni pa pozabil omeniti, da je Real tokrat nadigral Bayern. Kljub temu je branil Guardiolo.

»Nasprotnik nas je tokrat nadigral. To je bil pravi fiasko. Pokazali smo premalo strasti in želje, da bi tekmecu povzročali več težav. Imeli smo nekaj smole, da smo kmalu prejeli dva gola po prekinitvah, po tem pa je bilo že jasno, da bo Real verjetno tisti, ki bo šel v finale. Treba je poudariti, da ima Real trenutno izjemno moštvo in na tej tekmi so nam pokazali nekaj naših slabosti. Povsem so omejili naš napad, neprestano pa so s svojimi hitrimi igralci ogrožali našo obrambo. To je bila preprosto ena tistih tekem, ko ne gre nič po tvojih željah, Real pa je igral res lepo. A moramo ohraniti mirno kri. Imamo zelo sposobnega trenerja, s katerim smo tokrat doživeli boleč poraz, a to ne pomeni, da moramo začeti sedaj dvomiti o vsem skupaj,« meni Rummenigge.

Ancelotti obglavil »črno pošast«

S precej prijetnejšimi mislimi in občutki so se po tekmi srečevali v taboru Reala. Galaktiki so z odlično taktiko Ancelottija do tal potolkli tekmeca in ubili »črno pošast«, ki jim je v zgodovini znala večkrat prekrižati načrte. Italijan je po tekmi govoril o zasluženi zmagi, v kateri morajo uživati.

»Zmagali smo povsem zasluženo. Moji igralci so odigrali zelo dobro, kar me zelo veseli. Moramo uživati v tem uspehu, ki so si ga igralci zaslužili. Stremimo k timski igri in tako se je danes denimo Bale precej žrtvoval za ekipo, ko je igral nekoliko bolj obrambno. Pokazali smo vso kvaliteto, ki jo premoremo. Končni rezultat je morda nekoliko presenetljiv, a takšnega lahko dosežeš le s popolno predstavo, kakršna nam je uspela tokrat. Mislim, da je bila to naša najboljša tekma, še posebno proti takšnemu nasprotniku, ki velja za zelo močnega in nevarnega. A bili smo boljši od njih, tako na prvi tekmi kot tudi danes v Münchnu,« je po tekmi povedal zelo zadovoljni Ancelotti.

(Foto: Reuters)

Močno diši po »decimi«

Italijanu na klopi Reala se tako ponuja lepa možnost, da že v svoji prvi sezoni v Madridu uresniči sanje navijačev in vodstva kluba, da bi prišli do tako želene desete lovorike za najboljšega v Evropi.

»Po treh polfinalnih izpadih je bilo za to ekipo zelo pomembno, da tokrat pride v finale. Tam bomo dali vse od sebe, seveda pa bomo tudi zelo motivirani,« pravi Ancelotti, ki bo v finalu z Realom veljal za velikega favorita, ne glede na to, s kom se bo tam pomeril, Atleticom ali Chelseajem.

(Foto: Reuters)

Bale ve, zakaj je prišel v Madrid

Eden od glavnih zvezdnikov madridskega moštva, Gareth Bale, je tudi včeraj odigral vidno vlogo pri uspehu galaktikov, saj je v obrambi na desni strani pomagal Danielu Carvajalu, še vedno pa je bil nevaren tudi v napadu. Izpeljal je tudi protinapad v 34. minuti, ki ga je zaključil z nesebično podajo Cristianu Ronaldu, ta pa je potem brez težav zadel za 3:0 in dokončno uničil nasprotnika. Valižan nikakor ne obžaluje prihoda v kraljevi klub.

»To je fantastičen rezultat za nas. Delali smo trdo, taktiko smo imeli pravo in tudi igrali smo dobro, zato smo si zaslužili zmago. Mislim, da je nasprotnik odigral po naših željah, saj v obrambi vedno pušča veliko prostora, kar nam zelo ugaja. Imamo hitre igralce v napadu in to poskušamo čim bolje izkoristiti. Prikazali smo odlično predstavo in smo zelo veseli, da smo prišli do finala. A čaka nas še zadnja stopnica. To je definitivno tisto, zaradi česar sem prišel v Madrid. Zaradi tega sem si želel priti v največji klub na svetu. Da bi osvajal lovorike in zmagoval na največjih tekmah. A nismo osvojili še ničesar, v finalu nas čaka zelo težka tekma, ki se je že zelo veselimo,« je dejal Bale.