Prihod Ancelottija na klop kraljevega kluba je bil dokaj pričakovan, saj so o tem že tedne poročali že domala vsi španski in tuji športni mediji.

Italijan bo z Realom sklenil triletno pogodbo, klub pa ga bo predstavil že jutri ob 13. uri.

"Izkušnje, uspeh in zanesljivost v vseh državah, kjer je služboval. Italijan prihaja v Madrid, potem ko je bil izbran za trenerja leta v Franciji," je uvodoma zapisal Real Madrid v sporočilu za javnost in nadaljeval: "Dosegel je praktično vse, kar je lahko. Dvakrat je bil prvak evropske lige prvakov, ima dva naslova evropskega superpokala, enega s svetovnega klubskega prvenstva in še enega iz pokala intertoto. Hkrati je bil državni prvak v treh različnih ligah - Italija, Anglija, Francija. Ancelotti je vajen voditi velika moštva in prepričani smo, da bo uspešen tudi pri novem projektu."

S prihodom Ancelottija se bodo v Madridu verjetno začeli tudi prihodi in odhodi igralcev. Španski mediji že dlje časa poročajo o novih okrepitvah predsednika Florentina Pereza. Na muhi so predvsem Isco iz Malage, Gareth Bale iz Tottenhama in Luis Suarez iz Liverpoola.

Skoraj istočasno kot iz Madrida pa je tudi iz Pariza prišla uradna vest o novem trenerju. Pri PSG bo Ancelottija zamenjal Laurent Blanc, kar prav tako ni presenetljivo.

Dolgoletni francoski reprezentant in selektor bo PSG vodil dve leti, po sporočilu za javnost sodeč pa bo njegova glavna naloga "popeljati klub v vrh Evrope."

Blanc, ki je delo selektorja Francije zaključil po izpadu v četrtfinalu EP 2012, ni bil prva izbira katarskih lastnikov PSG. Ti so se bojda pogovarjali z nizom trenerjev (Roberto Mancini, Fabio Capello, Andre Villas-Boas, Frank Rijkaard, Manuel Pellegrini, Rafa Benitez, Michael Laudrup, Guus Hiddink), na koncu pa so se odločili za 47-letnega Blanca, ki je kot trener največji uspeh dosegel leta 2009, ko je Girondins Bordeaux popeljal do naslova francoskega prvaka.