Španski športni dnevnik Marca poroča, da so se pri Realu odločili, da prenehajo s poskusi nakupa Balea, saj so od Tottenhama znova prejeli odločen »ne«. Predsednik Reala Florentino Perez in njegovi bližnji sodelavci so uvideli, da nakup Valižana letos ni možen, saj Londončani niso pripravljeni na kakršna koli pogajanja glede njegovega prestopa.

K prestopu ni nič pripomogel niti Bale, ki ni na vodilne može Tottenhama in njegovega predsednika vršil nobenega pritiska in ni zahteval prodaje. Čeprav naj bi si želel igrati za Real, se je očitno odločil, da bo še vsaj eno leto igral v Londonu, kljub temu, da njegov klub ne bo igral v ligi prvakov, saj je v zadnjem prvenstvu končal na petem mestu.

Real se bo sedaj verjetno usmeril v nakup napadalca, Edinsona Cavanija ali Luisa Suareza, za zvezdnika Tottenhama pa se bodo ponovno potegovali prihodnje leto. Bale pa ima pri zgolj 23 letih še dovolj časa, da v bližnji prihodnosti uresniči svoje želje in prestopi k Realu, ki pa bo po predvidevanju angleških medijev verjetno tudi prihodnje leto moral zanj zahtevnemu predsedniku Tottenhama odšteti vsaj 100 milijonov funtov (skoraj 120 milijonov evrov).