Medtem ko iz vrst Reala na novinarsko konferenco pred finalom včeraj ni bilo Joseja Mourinha ali njegovega pomočnika Aitorja Karanke, prišel je le kapetan Sergio Ramos, je bil bolj zgovoren trener Atletica Diego Simeone, ki je vlogo favorita rade volje prepustil Realu, to pa ne pomeni, da se bo kar tako sprijaznil s porazom.

»Soočili se bomo z rivalom, proti kateremu si ne smemo privoščiti napak. So boljši od nas, a v 90 minutah je vse možno. Smo ponižna in predana ekipa, ki se težko primerja z Realom, a v svoje igralce imam veliko zaupanje, toda ni dobro, da jih preveč motiviraš. Pri obeh ekipah obstaja določen strah, saj se oboji bojimo izgubiti ta finale,« pravi Simeone, ki je že najavil začetno postavo, v kateri ni presenečenj. Največ upov bo seveda polagal v strelske sposobnosti Radamela Falcaa, ki bo po koncu sezone najverjetneje zapustil klub, zato si tudi Kolumbijec želi za slovo od Madrida osvojiti lovoriko.

Gabi upa na konec 14-letne dobe brez zmage

Kot poroča Marca, se tudi kapetan Atletica Gabi nadeja, da bo s soigralci uspel ugnati mestnega tekmeca in prekiniti 14-letno obdobje, v katerem Atletico ni niti enkrat uspel premagati Reala, od katerega je bil v zadnjih 20 letih boljši le v letu 1999, ko je zmagal dvakrat. »Ljudje so naveličani poslušati iste stvari že 14 let. V finalu medsebojna statistika ni pomembna in zavedamo se tudi, kaj to rivalstvo pomeni. Imamo edinstveno priložnost, da na najboljši način prekinemo slabo serijo rezultatov proti Realu in se za vedno zapišemo v zgodovino našega kluba,« pravi Gabi.

Ramos želi sezono končati z dobrimi občutki

Iz vrst Reala je pred novinarje stopil le kapetan Ramos, ki je dal vedeti, da bi bil poraz zelo boleč za kraljevi klub, a pred finalom ostaja previden.

»Tu nisem zato, da bi govoril o Mourinhu, temveč o finalu. Lahko vam odgovorim na kakršnokoli vprašanje, a tu smo zato, da se pogovarjamo o nogometu in ne o kontroverznih temah ali o prihodnosti kogarkoli že. Če smo realni, bi bil poraz na tej tekmi bolj boleč kot sicer, ker bi ostali brez lovorike, a to je nogomet in vse je možno. Klub vsemu ne gre za to, da bi mi reševali sezono s tem pokalom, gre za to, da jo končamo z dobrimi občutki. Če bomo igrali tako kot proti Borussi, a to ne bo dovolj za zmago, bom poraz sprejel brez težav. A ne želim biti pesimističen, to je zadnje sporočilo, ki bi ga rad sedaj dal od sebe,« je razmišljal Ramos.

»V finalih ni favoritov. Obe ekipi sta si zaslužili, da sta prišli do sem, sedaj pa za neuspeh ni več izgovorov. V finalih se igra na zmago. Nasprotnika dobro poznamo in vemo, da nas čaka težka tekma. Po vsem, kar se je zgodilo proti Borussii, moramo od sebe zahtevati še več in osvojiti to lovoriko za naše navijače. Na igrišču moramo pustiti srce in igrati do zadnjega atoma moči,« je še dodal Ramos.

Casillas ponovno na klopi, Pepe na tribuni?

Mourinho, ki na temo finala v zadnjih dneh ni podal niti ene izjave, ima za današnjo tekmo na razpolago skoraj celotno moštvo, zaradi poškodbe manjka le Varane. V zasedbi, ki jo bo poslal na igrišče, Marca ne pričakuje presenečenj. V vratih bo prednost pred Casillasom ponovno dobil Diego Lopez, v obrambi pa skoraj zagotovo ne bo Pepeja, ki se je prav tako znašel na bojni nogi s trenerjem in praktično ne igra več. Branilsko vrsto bo tako verjetno tvorila četvorka Ramos, Albiol, Essien in Coentrao, v sredini igrišča bosta Xabi Alonso in Khedira, v ofenzivnih vlogah pa bodo zaigrali Ronaldo, Benzema Özil in Modrić, ki bo ponovno dobil prednost pred Di Mario. Na klopi bodo glavna orožja za pomoč Mourinhu v nadaljevanju tekme služili Higuain, Di Maria in Kaka.

Imajo stavnice prav?

Madridski derbi za naslov pokalnega prvaka se bo na stadionu Santiago Bernabeu začel ob 21.30, na stavnicah pa ima vlogo velikega favorita Real, ki naj bi imel za osvojitev lovorike okoli 80 odstotkov možnosti.

Čeprav bo tekma na Realovem stadionu, to kraljevemu klubu ne bo nudilo prevelike prednosti, saj sta oba kluba dobila 30 tsoč vstopnic za svoje navijače, 24 tisoč pa jih je na voljo v prosti prodaji.

Madridska kluba se bosta nocoj v finalu kraljevega pokala pomerila že petič, do sedaj pa je bil v teh obračunih precej bolj uspešen Atletico, ki je trikrat postal pokalni prvak, Real pa se je lovorike veselil le enkrat.