V skupini A je kijevski Dinamo doma izgubil proti Paris St. Germainu z 0:2. Parižane je v 45. minuti v vodstvo popeljal Ezequiel Lavezzi po protinapadu. Isti igralec je sedem minut pozneje podvojil pariško vodstvo in potrdil pot med najboljših 16.

Zagrebški Dinamo je znova izgubil. Tokrat je gostoval v Portu, ki ga zapušča s porazom z 0:3. Domače, ki so si že pred tem zagotovili osmino finala, je v vodstvo popeljal Lucho Gonzalez v 20. minuti, Joao Moutinho je v 67. minuti z lepo izvedenim prostim strelom zabil drugi zadetek v zagrebško mrežo, Silvestre Varela pa v 85. minuti postavil končni izid.

V skupini B je Schalke v končnici tekme strl odpor grškega Olympiacosa in zmagal z 1:0. Edini gol na tekmi je zabil Christian Fuchs v 77. minuti, ko je zadel s 35 metrov.

Arsenal je doma ugnal Montpellier z 2:0. Jack Wilshere je zadel v 49. minuti za vodstvo Londončanov, Lukas Podolski pa je v 63. minuti z lepim volejem potrdil zmagovalca. Pri obeh zadetkih je podal Olivier Giroud, nekdanji igralec Montpellierja. Arsenal in Schalke napredujeta iz te skupine.

V skupini C je v prvi tekmi dneva Zenit St. Peterburg meril moči z Malago, ki si je že pred tem zagotovila izločilne boje in zato odpočila nekatere nosilce igre. Tekma se je končala z 2:2, čeprav so gosti po vsega devetih minutah vodili že z 2:0 po golih Diega Buonanotteja in Sebastian Fernandez. Domačim, ki so tekmo končali brez izključenega Vladimirja Bistrova (90.), sta točko priigrala Danny in Viktor Fajzulin, ki je izenačil v 86. minuti.

Na drugi tekmi skupine med Anderlechtom in Milanom, ki so jo sodili Slovenci na čelu z Damirjem Skomino, so zmagali Italijani s 3:1. Rdeče-črnim je vodstvo v 47. minuti priigral Stephan El Shaarawy, Philippe Mexes pa je v 71. minuti - in to s "škarjicami" z roba kazenskega prostora - hitro unovčil izključitev Brama Nuytincka. Alexandre Pato je v 90. minuti postavil piko na i Milanovi zmagi, pred tem pa je Tom De Sutter v 78. minuti zabil častni gol za Belgijce.

V skupini D je Ajax Amsterdam izgubil proti Borussii Dortmund z 1:4. Nemci so tekmo bolje začeli in povedli prek Marca Reusa v osmi minuti, podajalec pri prvem zadetku pa je bil strelec drugega za 2:0 - Mario Götze v 36. minuti. Tekmo je že v 41. minuti odločil Robert Lewandowski, ki je v 67. minuti z golom za 4:0 le potrdil nov uspeh Nemcev in pot med najboljšo šestnajsterico. Daniel Hoesen je zgolj kozmetično popravil izid v 87. minuti.

V Manchestru pa je City igral neodločeno z madridskim Realom (1:1) in tako že ostal brez možnosti za osmino finala. Vanjo so se uvrstili Madridčani, ki so uvodoma povsem nadigrali domače. V vodstvo jih je popeljal Karim Benzema v deseti minuti. Tako Madridčani kot domači so imeli nato številne lepe priložnosti, a jih niso izkoristili. A v 72. minuti je Alvaro Arbeloa (dobil je tudi rdeč karton) zakrivil (preostro dosojeno) enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Sergio Agüero in izid izenačil. Zmagovitega zadetka, ki bi Angležem podaljšal upanje na drugi del tekmovanja, pa navijači v Manchestru niso videli.

Dinamo Kijev - PSG 0:2 (0:1)

Lavezzi 45., 52.

Porto - Dinamo Zagreb 3:0 (1:0)

Gonzalez 20., Moutinho 67., Varela 85.

Arsenal – Montpellier 2:0 (0:0)

Wilshere 49., Podolski 63.

Schalke 04 – Olympiakos 1:0 (0:0)

Fuchs 77.

Anderlecht - AC Milan 1:3 (0:0)

De Sutter 78.; El Shaarawy 47., Mexes 71.; Pato 91.

Ajax - Borussia Dortmund 1:4 (0:3)

Hoesen 86.; Reus 8., Götze 36., Lewandowski 41., 67.

Manchester City - Real Madrid 1:1 (0:1)

Agüero 73.; Benzema 10.

Zenit - Malaga 2:2 (0:2)
Danny 49., Faizulin 86.; Buonanotte 8., Fernandez 9.