V obsežni raziskavi nizozemskega podjetja ING o tem, kakšno pomembnost ljudje pripisujejo svetovnemu prvenstvu, je sodelovalo okoli osem tisoč ljudi iz 15 držav, ki bodo sodelovale tudi na mundialu v Braziliji (ZDA, Avstralija, Rusija, Nizozemska, Belgija, Portugalska, Anglija, Francija, Nemčija, Španija, Italija, Južna Koreja, Čile, Brazilija, Argentina). Najbolj neučakano očitno prvenstvo očitno pričakujejo v južnoameriških državah, najmanj pa mundial zanima Američane.

Čilenci bi se odrekli 526 evrom za končno zmago

Na vprašanje, koliko svojega denarja bi dali, če bi jim to prineslo zmago njihove reprezentance na prvenstvu v Braziliji, so bili največjo vsoto pripravljeni odšteti Čilenci (526 evrov) in Italijani (464 evrov), najmanj pa Američani (le 37 evrov). Če se te zneske preračuna v odstotek letnega BDP države, pa na prvo mesto skočijo Argentinci (3,5%), ki prehitijo Čile (3,3%) in Italijo (1,5%). Na zadnjem mestu sta skupaj z 0,1% ZDA in Nizozemska.

Nizozemci bodo za rekvizite dali le 5 evrov

V razvrstitvi glede na porabljen denar za navijaške rekvizite se za najbolj zapravljive izkažejo Argentinci in Rusi, ki bodo za drese, kape in ostale pripomočke, s katerimi bodo izražali podporo svoji reprezentanci, odšteli v povprečju 48 evrov na osebo, Brazilci sledijo s 40 evri, najmanj pa so presenetljivo pripravljeni zapraviti Nizozemci, le 5 evrov, prav dosti pa ne bodo kupovali niti Američani in Belgijci (oboji 12 evrov).

»Supernavijači« so Čilenci in Argentinci

Poleg zgoraj omenjenih vprašanj so anketiranci odgovarjali tudi, če bi bili pripravljeni za zmago svoje reprezentance žrtvovati en odstotek letnega osebnega prihodka, če bi se v ta namen za en mesec odrekli mobilnemu telefonu ali če bodo s prijatelji stavili za denar o zmagovalcu mundiala. Seštevek vseh odgovorov skupaj je dal tudi zmagovalce raziskave ali t.i. supernavijače, na prvem mestu pa so skupaj končali Čilenci in Argentinci, sledijo jim Rusi, na zadnjem mestu pa so Američani.