Čeprav bo Katar svetovno nogometno prvenstvo gostil šele čez devet let, je v zalivski državi gradnja športne infrastrukture v polnem teku. Pri tem prihaja do številnih nepravilnosti predvsem na področju človekovih pravic, saj so svetovni mediji že pred časom razkrili, da na tisoče delavcev dela v nemogočih pogojih.

Prav na to sta želeli opozoriti tudi dekleti iz feminističnega združenja Femen, ki sta pritekli na oder pogovorne oddaje – ta je potekala v živo – in z vzkliki »bojkotirajte Fifa mafijo« izrazile nestrinjanje s politiko Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Mladenki sta imeli pri tem razgaljeno oprsje, po telesu pa so ju krasili napisi »kri in igre« in »ne igrajte se s človekovimi pravicami«. Dekleti so z odra skušali nemudoma odstraniti varnostniki, a je posredoval voditelj Markus Lanz in jim naročil, naj protestnici ne vržejo iz studia.

Poleg deklet sta se z napisoma protestu priključila tudi dva moška. Eden od njiju je na pobudo voditelja nato dejal, da protestirajo proti »suženjstvu« delavcev v Katarju in dodal, da bi morala Fifa glede te problematike vršiti večji pritisk na gostiteljico mundiala.