Raulovemu rekordu niso več šteti meseci, temveč že tedni ali kar dnevi, morda celo ure, saj sta se mu Ronaldo in Messi že močno približala. Portugalec je zadel 68-krat, Argentinec pa 67-krat.

Ronaldov Real se bo jutri v Bolgariji pomeril z Ludogocem in glede na formo zadnjih tednov, bi lahko portugalski zvezdnik z novim hat-trickom že jutri izenačil Raulov rekord. Messi bo moral na to verjetno vendarle počakati kakšno tekmo več, saj ni za pričakovati, da bi danes lahko v Parizu proti močnemu PSG zadel štirikrat.

Če so se v zadnjem desetletju ljubitelji nogometa spraševali, če bo sploh kdo presegel dosežek Raula, zdaj ni več vprašanje »če«, temveč »kdaj«. Največja zvezdnika današnjega časa se mu preprosto približujeta prehitro, saj je Ronaldo do 68 golov prišel na 104 tekmah, še bolj impresivna pa je statistika Messija, ki je za 67 zadetkov potreboval le 88 nastopov. Raul je svojih 71 golov zabil na 142 tekmah, tako da lahko mirno zaključimo z besedami novinarjev španske Marce, ki so danes zapisali: »Prej ali slej se bo 'španski Ferrari' najedel prahu, ko ga bosta prehitela Portugalec in Argentinec.«