Abidal je bil zadnje tedne odsoten zaradi poškodbe, v zadnjih dneh pa se je vrnil k treningom in je računal, da ga bo Ranieri včeraj že poslal na igrišče v začetni enajsterici. A italijanski strateg Monaca se je odločil, da bo Francoza pustil na klopi in ga po potrebi uporabil kasneje med tekmo. Ko je Abidal izvedel, da ni predviden za igranje od prve minute, je brez besed zapustil stadion Monaca in se odpeljal domov, to pa seveda ni razveselilo Ranierija.

»Abidala ni bilo na tekmi, saj je že prej odšel. To je zdaj njegov problem, saj vem, da je bil doma. Bil je z nami pred tekmo, nato pa je preprosto odšel. Če je kakšna težava, ki jo moramo rešiti, bom o tem govoril z vodstvom kluba. Želim vedeti, zakaj je odšel brez pojasnila, namesto da bi bil na klopi. Drugače je za njim dober teden, v katerem je dobro treniral vsak dan, a na koncu sem se odločil za drugega igralca za igranje v začetni enajsterici,« je po tekmi novinarjem o odsotnosti nekdanjega člana Barcelone dejal Ranieri.

Čeprav je Abidal ravnal narobe, pa mu Ranieri ne zapira vrat. V sredo se bo Monaco v četrtfinalu francoskega pokala pomeril z Lensom in Italijan je pripravljen zakopati bojno sekiro ter Abidala kljub neprimerni potezi uvrstiti v moštvo: »Počakal bom, da vidim, kako se bo odzval in izkazal na treningu, nato pa bom sprejel odločitev.«