Undiano Mallenco je na derbiju kar trikrat pokazal na najstrožjo kazen, od tega dvakrat v korist Barcelone, prav tako pa je po prekršku nad Neymarjem v slačilnico poslal Ramosa. »Bil je zelo napet el clasico, zato ne gre iskati izgovorov, vendar se mi zdi, da je nekdo na igrišču močno vplival na potek tekme. Upam, da Undiano do konca sezone ne bo več sodil naših tekem. Bilo je sramotno. Upam, da so tisti, ki takšne stvari beležijo, to storili tudi tokrat. Pustiti bi nam morali, da se borimo za naslov,« z ostrimi besedami na račun sojenja ni skoparil Ramos.

Strupene puščice proti delivcu pravice pa je izstrelil tudi njegov soigralec Ronaldo, ki je dejal, da je bilo v povezavi s sojenjem storjenih veliko napak ter dodal, da je bil sodnik prebledel od strahu, kar je dalo večini misliti, da se tekme ne zmaguje le na igrišču.

Pritožbo bodo sedaj preučili pri Španski nogometni zvezi (RFEF), kjer bodo na sredinem sestanku skušali ugotoviti, ali so bili komentarji dvojice igralcev neprimerni in ali si zaradi tega zaslužita kazen.

Real se je pritožil zaradi rdečega kartona, a ne zaradi nešportne poteze Busquetsa

Iz tabora kraljevega kluba pa so se medtem že pritožili zaradi rdečega kartona dosojenega Ramosu v 64. minuti nedeljske tekme. Pri Realu namreč upajo, da bo kazen preklicana ter da bo njihov kapetan lahko zaigral ta konec tedna proti Sevilli. Na tekmi bo sicer zaradi kartonov zagotovo manjkal Angel di Maria.

Bo pa zaradi nešportne poteze na el clasicu nekaznovan bržčas ostal Sergio Busquets. Vezist Barcelone je med tekmo stopil na glavo Realovemu branilcu Pepeju, a so pri belem baletu sklenili, da pritožbe ne bodo vložili.