Lyon bi lahko včeraj z zmago še poskrbel za nekoliko bolj negotov zaključek prvenstva, saj bi se razlika med PSG in Marseillom stopila na štiri točke. A z golom Jeremyja Meneza so do zmage prišli gostje in tako pred zadnjima dvema krogoma zasledovalcem ušli na 7 točk prednosti.

S tako želenim tretjim naslovom francoskega prvaka so Parižani prekinili 19-letno sušo v Franciji, pred tem so bili najboljši v letih 1986 in 1994. Zanimiv pa je tudi podatek, da je najboljši igralec kluba Zlatan Ibrahimović prišel do naslova prvaka še v četrti državi, kjer je igral. Pred tem je bil z Ajaxom prvak Nizozemske, z Juventusom in Interjem je slavil v Italiji, v edini sezoni v Španiji je bil prvak z Barcelono, sedaj pa je krstno sezono v Parizu kronal z naslovom francoskega prvaka.

Je pa Ibrahimović poskrbel tudi za negativni vrhunec večera, ko se je v slačilnici med proslavo naslova sporekel s športnim direktorjem kluba Leonardom, vse skupaj pa so seveda ujele tudi kamere.

Švedski reprezentant naj bi bil jezen na Leonarda, ker ga je ta priganjal, da mora oditi na dopinško kontrolo, Ibrahimović pa je želel še nekaj časa slaviti s soigralci.

Po zmagi neredi na ulicah Pariza

Kmalu po zmagi nogometašev PSG se je na ulicah Pariza začelo slavje, ki je trajalo vse do jutra.

Žal pa ni vse minilo le v znamenju slavja in veselja, saj je prišlo do neredov in obračunov huliganov s policijo.

Med slavjem je več tisoč navijačev PSG po ulicah Pariza razbilo številne izložbe, poleg materialne škode pa je prišlo tudi do kraj, zato je morala posredovati policija, ki je aretirala 21 ljudi, v neredih pa je bilo poškodovanih tudi 19 policistov.