Belgijci dominirali, a so na odmor odšli v zaostanku

V prvem polčasu so imeli Belgijci pričakovano pobudo in večino časa žogo v svoji posesti, sprožili so tudi 9 strelov (Alžirci le 2), a obramba Afričanov je vzdržala in odbila vse nalete favoriziranih Belgijcev. Da pa so na odmor Evropejci odšli še bolj nezadovoljni, je poskrbel Vertonghen, ki je v 23. minuti v kazenskem prostoru s prekrškom prekinil enega redkih alžirskih napadov, Feghouli pa je izkoristil ponujeno darilo in z bele točke Alžirce popeljal v vodstvo.

Wilmots zadel z menjavami in prišel do zmage

V drugem polčasu je belgijski selektor Wilmots pohitel z nujnimi menjavami in igra Belgije je bila videti vse boljša, Alžirci pa so se branili s skrajnimi močmi. Zdržali so le do 70. minute, ko je izenačil Fellaini, 10 minut kasneje pa je za 2:1 zadel še drugi rezervist Mertens in Belgiji je uspel preobrat. V zadnjih minutah so bili Belgijci bližje tretjemu golu kot Alžirci izenačenju, tako da je bila na koncu zmaga evropske ekipe z 2:1 povsem zaslužena.


Belgija – Alžirija 2:1 (0:1)


Strelci: Fellaini 70., Mertens 80.; Feghouli 25. (11-m.)



Postavi:


Belgija: Courtois, Kompany, Van Buyten, Vertonghen, Alderweireld, Dembele (Fellaini 65.), Witsel, Hazard, Chadli (Mertens 46.), De Bruyne, Lukaku (Origi 58.)


Alžirija: M'Bolhi, Bougherra, Halliche, Ghoulam, Medjani (Ghilas 84.), Mostefa, Feghouli, Taider, Bentaleb, Soudani (Slimani 66.), Mahrez (Lacen 71.)