Je že kaj treme, na tekmovanje v ligi prvakov je Maribor čakal dolgih 15 let?

Ni nobene treme. Sam pravim, da so vse tekme enake, naj gre za prvenstveno ali tekmo v Evropi, čisto vseeno je, se je pa na vsako treba odlično pripraviti. Podobno razmišljajo vsi v slačilnici.

Ste nabrušeni, pred 15 leti ste začeli z zmago, je ponovitev mogoča?

Seveda na tekmo nikoli ne gremo z vnaprej obešeno belo zastavo. Iščemo svoje priložnosti. Zavedamo se, da so nogometaši Sportinga favoriti, toda premagali smo že nekaj favoriziranih moštev, se pa z razpletom ne obremenjujemo. Ligo prvakov želimo začeti s pozitivnim rezultatom, upam, da nam bo to tudi uspelo.

Stadion bo na vseh tekmah razprodan. V polnem Ljudskem vrtu le redko izgubljate?

Brez polnega stadiona in podpore zvestih navijačev si sploh ne predstavljam tako pomembne tekme. Navijači iz nas vedno iztisnejo zadnje atome moči in močno prispevajo k našim dobrim igram.

Sporting nosi zelene drese, to pa je barva, proti kateri vedno odlično igrate.

Zelene barve v klubu sicer ne maramo preveč, nam pa vendarle ugaja, saj proti tekmecem v zelenem praviloma dosegamo dobre rezultate. Vemo, da bo Sporting v zelenih dresih izjemno zahteven nasprotnik z izjemnimi posamezniki, zato bo dobra priprava na tekmo ključnega pomena. Toda sebe ne podcenjujemo, vemo, da kot moštvo vedno dobro delujemo.

Liga prvakov je ples milijonov, v njej igrajo nogometaši, ki so vredni tudi 100 milijonov evrov. Kako se ob tem počuti nogometaš Maribora, ki igra za občutno nižje zneske?

Res je, da v primerjavi z velikimi klubi igramo za nižje zneske, so pa ti glede na trenutne gospodarske razmere v Sloveniji še vedno visoki. Toda s tem, da igram proti nogometašu, ki služi milijone, se na igrišču sploh ne obremenjujem, tam ni časa za tovrstno razmišljanje. Vem pa, da si nogometaši, ki igrajo za milijonske zneske, te zaslužijo. Z vsem spoštovanjem do njih na igrišču ne bo nikakršnega popuščanja, upam pa, da se kakovostna razlika med tekmo sploh ne bo opazila in vse bomo naredili, da bo tako.

Je pa nastopanje v elitni ligi prvakov vsekakor velika priložnost, da vas opazijo skavti in prestopite v večji klub. Je ta možnost vedno nekje zasidrana v glavi?

Na tekmi razmišljaš le o tem, kako pokriti svojega igralca in upoštevati navodila trenerja. Biti čim boljši tako v obrambi kot tudi v napadu. Med tekmo se odklopiš, padeš vanjo, slišiš samo naše fenomenalne navijače. Da bi razmišljal o tem, kaj me čaka v prihodnosti, med tekmo ni časa.

Toda vaša želja je gotovo nekoč zaigrati za močnejši klub?

Seveda obstaja. Želja vsakega nogometaša je, da bi se nekoč dokazal v kateri izmed petih najmočnejših evropskih lig. Vemo, kaj to pomeni, toda to zahteva ogromno garanja in odrekanja, raven igre pa je treba še dvigniti.

Kdo so vaši favoriti za zmago?

Osebno favorita nimam, je pa moštev, ki bodo v igri za prvaka, kar nekaj.

In Maribor, bo v Evropi znova tekmoval tudi spomladi?

Upamo, da bo. Naš cilj je osredotočiti se na vsako tekmo posebej, zbirati točke, na koncu pa bomo potegnili črto in videli, kaj nam bo to prineslo. Želim si seveda, da bi podobno kot lani v Evropi igrali spomladi, občutki so bili res neverjetni.