Med ekipami, ki bodo v tem tekmovanju požele največ zanimanja, je zagotovo tudi londonski Chelsea. Zmagovalec lige prvakov v minuli sezoni se bo v 1/16 finala pomeril s praško Sparto. V Angliji so namigovali, da bo motivacija igralcev za to tekmovanje vprašljiva.

Trener Londončanov Rafa Benitez pa je otoškim medijem na ta namigovanja odgovoril: "Pričakujete, da bodo igralci to vzeli za nepomembno? Jaz ne mislim tako. Pričakujem, da bodo igralci osredotočeni, se bomo pa še malce pogovorili glede tega. Dan pred tekmo, ko bomo na letalu, se bodo zavedli, da gre vendarle za evropsko tekmovanje in da morajo dati vse od sebe. Glede letov in tekem je evropska liga podobna ligi prvakov. Glede samega dojemanja tega tekmovanja pa je prva misel - hm, gre za nekaj drugačnega. Če pogledamo ekipe, ki sodelujejo v tem tekmovanju, lahko vidimo, da bo kar težko. Moramo začeti razmišljati o tem kot o pomembnem tekmovanju in moramo pokazati najboljše."

Med zanimivejše pare tega dela tekmovanja sodi tudi obračun Tottenhama z Lyonom, Zenita St. Peterburga in Liverpoola, Bayerja Leverkusna in Benfice, Borussie Mönchengladbach in Lazia, med sabo pa se bodo merili še Anži Mahačkala in Hannover, Bate Borisov in Fenerbahče, Dinamo Kijev in Bordeaux, Levante in Olympiakos Pirej, Napoli in Plzen, Ajax in Steaua, Atletico Madrid in Rubin Kazan, Newcastle in Metalist Harkov, Stuttgart in Genk ter Basel in Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Svoj čar bodo na trenutke kar malce neupravičeno zapostavljenemu tekmovanju dali tudi nekateri uveljavljeni nogometaši, kot so Gareth Bale (Tottenham), Dirk Kuyt (Fenerbahče), Aleksander Hleb (Bate Borisov), Antonio Cassano (Inter), Obafemi Martins (Levante), Hulk (Zenit), Luis Suarez (Liverpool), Andrej Jarmolenko (Dinamo Kijev), Andre Schürrle (Bayer), Nicolas Gaitan (Benfica), Hatem ben Arfa (Newcastle), Vedad Ibišević (Stuttgart), Radamel Falcao (Atletico), Yann M'Vila (Rubin), Siem De Jong (Ajax), SamuelEto'o (Anži), Frank Lampard (Chelsea), Hernanes (Lazio), Lisandro Lopez (Lyon), Edinson Cavani (Napoli) in drugi.

Povratne tekme bodo 21. februarja, za končno zmago pa stavnice največ možnosti pripisujejo branilcu naslova madridskemu Atleticu, Chelseaju, Interju, Napoliju, Tottenhamu Liverpoolu in Anžiju.