Španski športni dnevnik Marca danes poroča, da si pri Realu že nekaj časa prizadevajo, da bi z Alonsom sklenili dogovor o podaljšanju pogodbe, a je njihovo upanje na kaj takega vse manjše. V madridskem klubu ocenjujejo, da so možnosti, da ne bo prišlo do podpisa nove pogodbe, kar 90-odstotne, saj naj bi bil nogometaš že odločen, da bo junija zapustil kraljevi klub.

Čeprav bi morali biti pogovori in pogajanja o novi pogodbi sedaj že pri koncu, pa so iz Reala sporočili, da se sploh še niso začeli, saj se Alonsov zastopnik Inaki Ibanez še ni oglasil v klubu, da bi sporočil zahteve svojega klienta. Ravno to pomanjkanje želje po pogovorih o podaljšanju sodelovanja s strani Alonsa in njegovega zastopnika sta vodilne može Reala praktično že prepričala, da si Bask po končani sezoni ne želi več ostati v Madridu.

Real je po poročanju Marce sicer Alonsu pripravljen ponuditi novo dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za tretje leto, po kateri bi zaslužil precej več kot sedaj in bi postal eden najbolje plačanih nogometašev v klubu. A očitno v tem primeru denar ne igra velike vloge, saj naj bi imel Alonso osebne razloge, zakaj si želi zamenjati klub, pri Realu pa so kljub temu prepričani, da bo v primeru odhoda iz kluba odšel z dvignjeno glavo in brez zamer.