Kot poroča italijanski časnik Gazzetta dello Sport, bi stadion gradil v soseski Fiera, ki je poznana zlasti po gostovanju največjih sejmov v Evropi in kjer ima milanski klub že svoj sedež poimenovan Casa Milan.

Načrt za stadion je izdelal arhitekt Fabio Novembre, ki se je že podpisal pod izgradnjo Case Milan, za zgled pa si je vzel stadion Juventusa in olimpijski stadion v Münchnu. Športni objekt bi sicer sprejel vsega 42 tisoč gledalcev, kar je skoraj polovico manj kot jih sprejme stadion San Siro, kjer trenutno domujejo Milančani. Razlog za takšno odločitev gre iskati zlasti v gospodarski krizi, ki je v zadnjih letih močno prizadela Apeninski polotok, kar se nenazadnje kaže tudi v vedno slabši obiskanosti tekem rdeče-črnih.

Projekt je že podprla podpredsednica kluba Barbara Berlusconi, sicer hčerka predsednika in lastnika Milančanov Silvia Berlusconija, zeleno luč pa so podale tudi mestne oblasti. Pri Gazzetti dello Sport tako še pišejo, da bi v najboljšem primeru z izgradnjo lahko začeli že leta 2016, dela pa bi bila zaključena štiri leta kasneje.