Španec se je Milančanom pridružil poleti kot posojen igralec Chelseaja, pri italijanskem klubu pa naj bi ostal dve sezoni. Zaenkrat v serie A še ni uspel navdušiti, saj je na desetih tekmah, kolikor jih je odigral v dresu italijanskega velikana, mrežo nasprotnika zatresel vsega dvakrat. Ob tako mizerni strelski formi Torresa seveda ni trajalo dolgo, da so italijanski mediji začeli pisati o morebitnem predčasnem slovesu nogometaša s San Sira, kar pa je direktor Milana označil za neresnico.

»Četudi je nogometna tržnica nepredvidljiva, mislim, da Torres ne bo zapustil moštva,« je dejal Galliani, potem ko so se pojavile govorice, da se utegne 30-letnik vrniti v Liverpool. »Torres je imel smolo. Soočal se je s poškodbami, prav tako pa je pred tem igral v drugi ligi. Moramo biti potrpežljivi. Je pomemben del moštva in verjetno bo kmalu v formi,« je v bran igralcu stopil Galliani.

Milan, ki se bori za nastop v Evropi, je v nedeljo pred domačimi gledalci z 2:0 premagal Napoli, s čimer se je povzpel na šesto mesto prvenstvene razpredelnice. Klub je proti Neapeljčanom vpisal svojo šesto zmago, pri kateri pa Torres ni sodeloval, saj ga ni bilo niti na klopi moštva trenerja Filippa Inzaghija.