Monaco je bil ob koncu devetdesetih let in na začetku novega tisočletja eden najboljših francoskih klubov, v zadnjih desetih letih pa mu je šlo vse slabše in pred dvema letoma je celo izpadel v drugo francosko ligo. Usodo kluba iz kneževine je nato v svoje roke vzel bogati Rus Dimitrij Ribolovljev, ki je postal dvotretjinski lastnik kluba. Po njegovem finančnem vložku in po prepotrebni prevetritvi igralskih vrst se je znova začel vzpon Monaca, ki je letos postal prvak druge lige in bo v prihodnji sezoni znova član francoske nogometne elite, kjer pa Ribolobljev s svojim klubom ne misli igrati le stranske vloge.

Moštvo je letos vodil Claudio Ranieri, a vse glasnejše so novice, da ga bo pred novo sezono na klopi zamenjal rojak Roberto Mancini, ki je pred dnevi dobil nogo pri Manchester Cityju.

Za odmevne okrepitve pa v Monaku ne bodo poskrbeli le pri strokovnem osebju, temveč želijo moštvo okrepiti tudi z nekaj zvenečimi imeni na zelenici. Prva njihova tarča naj bi bil nihče drug kot Falcao, ovira za njegov nakup pa ni niti visoka odškodnina.

Monaco naj bi bil pripravljen Atleticu plačati 60 milijonov evrov, kot je v pogodbi določena višina odkupne klavzule za Kolumbijca, Falcau pa ponujajo plačo v višini 10 milijonov evrov. Podobne namene ima sicer tudi Chelsea, ki si prav tako želi kupiti odličnega napadalca, a njegov agent Jorge Mendes se je očitno dogovoril za prestop k Monacu. Potrditev,da je Falcao pred vrati Monaca, je prišla tudi iz ust vratarja moštva Danijela Subašića.

»Lahko vam povem, da sem izvedel, da je prestop Falcaa k Monacu 90-odstotno verjeten. Kot so nam povedali, obstaja le majhna možnost, da ga Monaco ne dobi, to pa bi se zgodilo le, če bi se vmešal Real Madrid, ki je edini klub, ki bi mu Falcao dal prednost pred ostalimi. A to se skoraj zagotovo ne bo zgodilo. Torej, če ne odide k Realu, bo pristal pri Monacu,« je zatrdil Subašić.

27-letni Falcao je za Atletico v dveh sezonah na 89 tekmah dosegel 70 golov, letos je s klubom osvojil evropski superpokal, pred tem pa je bil dvakrat prvak in najboljši strelec evropske lige.