Po poročanju otoških medijev je bilo Baleov dres s številko 11 za določen čas že moč kupiti v Realovi uradni spletni trgovini. Valižan je z zasebnim letalom priletel v Španijo in kratek čas dopustoval na jugu Španije v Marbelli blizu Malage, kjer je praktično le čakal na sklenitev dogovora med predsednikoma obeh klubov.

Včeraj je le dočakal dobro novico, saj je predsednik Tottenhama David Levy, ki je znan kot zelo zahteven pogajalec, le pristal na prodajo Balea Realu. Od kraljevega kluba je uspel iztržiti najvišjo odškodnino v zgodovini nogometa, saj Daily Mail poroča, da bo kraljevi klub zanj odštel okroglih 100 milijonov evrov (86 milijonov funtov), ki jih bo izplačal v treh obrokih. Če bo pri plačilu »prehiteval«, je Tottenham pripravljen ceno znižati do 10 odstotkov. Bale naj bi s kraljevim klubom podpisal šestletno pogodbo, na teden pa bo zaslužil izjemnih 350 tisoč evrov.

Tottenham se že dlje časa pripravlja na Baleov odhod, zamenjavo zanj pa naj bi našli v obetavnemu Argentincu Rome, 21-letnemu Eriku Lameli, ki naj bi v prihodnjih 48 urah postal član londonskega kluba, ki bo Rimljanom zanj plačal 35 milijonov evrov.