V taboru Reala so v minulih dneh napovedovali, da dvoboj kljub porazu z 0:2 na prvi tekmi še ni odločen. Varovanci Carla Ancelottija so bili silno motivirani, da pred svojimi navijači premagajo mestnega tekmeca z visoko razliko in ostanejo v igri za lovoriko, toda to so bili računi brez krčmarja. Atletico je njihove načrte bolj ali manj podrl že v prvi minuti tekme, ko je zadel Fernando Torres.

Diego Simeone je tokrat mesto v napadu namesto Mariu Mandžukiću zaupal povratniku v klub Torresu, ki v zadnjih letih ni imel ravno veliko razlogov za veselje, saj so bile njegove predstave milo rečeno slabe. Tokrat pa je »El Nino« prišel na svoj račun, saj je dosegel oba gola za Atletico, kar sta bila tudi njegova prva gola v karieri, ki jih je zabil na stadionu Reala.

Prvič je Torres zadel v 48. sekundi tekme, ko je zaključil protinapad z Antoinom Griezmannom in nemudoma utišal Bernabeu, naloga Reala pa je iz težko izvedljive postala misija nemogoče, saj so galaktiki takrat za napredovanje potrebovali 4 gole. Kmalu so sicer prišli do izenačenja, ko je v 20. minuti Toni Kroos s prostega strela podal v osrčje kazenskega prostora Atletica, tam pa je bil v skoku najvišji Sergio Ramos in z glavo je žogo zabil v gol. Nalogo mu je močno olajšal tudi slovenski vratar Jan Oblak, ki je zaplaval v prazno in za seboj pustil prazna vrata, ki jih Ramos ni mogel zgrešiti. Predvsem zaradi te slabe reakcije je Oblak po tekmi dobil tudi dokaj nizke ocene v tujih medijih.

1:1 je bil končni izid prvega polčasa in če so optimisti med navijači Reala pričakovali, da bo začetek drugega polčasa prinesel ofenzivo njihovih ljubljencev in lov za tremi zadetki, pa jih je tako kot v prvem takoj doletel hladen tuš. Ponovno sta že v prvi minuti udarila Griezmann in Torres, slednji pa je samozavestno zaključil akcijo in povišal na 2:1 ter s tem dokončno ubil vsakršno upanje Reala na napredovanje. Real je v nadaljevanju uspel še enkrat premagati Oblaka, ko je z glavo zadel Cristiano Ronaldo, a napredovanja Atletica nikoli ni zares ogrozil.

»Colchoneros« se bodo v četrtfinalu pokala sedaj pomerili z Barcelono, ki je s skupnim izidom kar 9:0 izločila Elche, Realu pa ostaja boj za naslov španskega prvaka in ubranitev lanske zmage v ligi prvakov.

Torres: Nismo dvomili o napredovanju

Prvo ime srečanja je bil brez dvoma Torres, ki po zmagi ni skrival zadovoljstva. »Danes smo zelo veseli. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, a nikoli nismo bili preveč zaskrbljeni glede napredovanja. Po hitro doseženem zadetku smo lahko igrali na način, kot smo želeli. Seveda je proti Realu v gosteh vselej lažje igrati, če uspeš hitro doseči zadetek, po drugem golu pa smo bili še toliko bolj samozavestni. Sem zelo zadovoljen, da mi je uspelo že kmalu po vrnitvi k Atleticu doseči prva gola, za povrh pa celo na stadionu, kjer pred tem nisem zadel še nikoli,« je po tekmi novinarjem dejal Torres.

Simeone: Torres je sedaj pravi moški

Svojega varovanca je pohvalil tudi Simeone, ki nad takšnim učinkom za razliko od mnogih ni presenečen. »Ko se je prebijal skozi mladinske kategorije pri Atleticu, je bil še mlad fant, od takrat pa se je veliko zgodilo. Odšel je drugam, kjer je tudi odrasel in sedaj je pravi moški. Naši navijači ga imajo radi, njegova vrnitev pa nam je v veliko pomoč, čeprav so mnogi v to dvomili,« je o Torresu dejal Simeone, o tekmi pa je dodal: »Danes je bilo kar težko za Real. Tribune so bile polne in koreografija je bila lepa, toda tako zgoden zadetek je določil ritem tekme v nadaljevanju. Tega vsekakor ni bilo v njihovih načrtih.«

Ancelottija skrbijo napake v obrambi

Strateg Reala je bil po peti letošnji tekmi brez zmage proti Atleticu razumljivo precej slabše volje in zaskrbljen. Ancelotti predvsem ni zadovoljen z napakami svojih varovancev v obrambi. »V lanski sezoni smo našli formulo, kako jih premagati, letos pa nam to še ni uspelo. Atletico je res zelo močna ekipa. Mi pa smo danes delali napake, ki jih ponavadi ne delamo, predvsem v prenosu igre iz obrambe. Nisem si mislil, da lahko delamo take napake. V prvih 60 minutah smo sicer prikazali zelo dobro igro. Po hitrem zaostanku z 0:1 je vse skupaj postalo precej težje, toda smo kljub temu poskušali in igrali dobro. Po dobrem prvem polčasu sem še verjel v preobrat, po zaostanku 1:2 pa je bilo zaznati, da je moja ekipa začela dvomiti v uspeh. A ni razloga za skrb, saj smo imeli veliko priložnosti za gol, igrali smo intenzivno in v dobrem ritmu. Glede tega ne morem biti slabe volje, nenazadnje smo dosegli tudi dva gola, precej bolj pa me skrbijo napake v obrambi,« je po tekmi povedal Ancelotii.