Z zmago proti Gorici ste se otresli enega izmed pomembnih tekmecev v boju za naslov prvaka.

O tem ne razmišljam. To je bila le ena tekma. Ker je pomembna vsaka tekma, zame štejejo le tri točke. Kakšna je razlika, bomo seštevali na koncu. Tovrstna preračunavanja se meni v življenju niso še nikoli izšla, zato ne gledam, ne spremljam, me ne zanimajo.

Kako ste doživeli tekmo?

Gorica ima podobne cilje kot Maribor. Morda je bilo s tribune videti bolj mirno, kot je bilo na igrišču, kjer smo trdo garali, da je bil konec miren. Vesel sem, da nismo prejeli gola. Povsem zasluženo smo osvojili pomembne tri točke, a že gledamo proti sredi, ko nas čaka naslednja tekma z gostovanjem v Domžalah.

Gorica ima sloves tipične italijanske ekipe.

Da. Gre za tipično italijansko šolo z igro na rezultat. Vseskozi moraš biti pozoren, ker te sicer zelo hitro kaznujejo. Ključ do uspeha je bil v tem, da smo jim vsilili svoj ritem, igrali z glavo in tekmo mirno pripeljali do konca.

Ali je bila to najboljša tekma Maribora spomladi?

Ne vem. Morda. Vložili smo veliko truda na treningih, da smo prišli do trenutne ravni, rezultata... Delamo dobro, a je potrebno nekaj časa, da pride do takšnega napredka v igri, da ga nato pokažeš tudi na tekmi. Nekatere spremembe se kažejo v pozitivni luči. Očitno je tisto, kar delamo, zdaj vidno na tekmah. Upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu.

Vaš tekmec na igrišču je bil najboljši napadalec v ligi Massimo Coda.

Je takšen kot vsak napadalec. Ima pridih italijanske nogometne šole. Točne ve, kaj počne, zato nam je povzročil kar nekaj težav. Najbolj pomembno je, da smo mrežo ohranili nedotaknjeno.

Z Gorico se boste srečali tudi v finalu slovenskega pokala.

To je povsem drugačno tekmovanje. Pokalna tekma je še daleč. O njej bomo razmišljali, ko bo čas za to, najkasneje 21. maja. jo